Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ψηφιακό νόμισμα για θεσμικούς πελάτες δημιουργούν οι UBS, Deutsche Bank, Santander, ICAP και BNY Mellon

Νέο ψηφιακό νόμισμα για θεσμικούς πελάτες δημιουργούν οι UBS, Deutsche Bank, Santander, ICAP και BNY Mellon
Το νέο ψηφιακό νόμισμα θα έχει αντίκρισμα σε ισόποσες καταθέσεις μετρητών, ενώ σχεδιάζονται εκδοχές του στα περισσότερα μεγάλα νομίσματα
Τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου ψηφιακού νομίσματος εν είδει Bitcoin ανακοίνωσαν πως ένωσαν σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 η αμερικανική επενδυτική τράπεζα BNY Mellon, οι ευρωπαϊκές Deutsche Bank, Santander και UBS, καθώς και η βρετανική χρηματο-οικονομική εταιρεία ICAP.
Το νέο ψηφιακό νόμισμα που θα δημιουργήσουν ονομάζεται Utility Settlement Coin (USC), το οποίο ευελπιστούν ότι θα αποτελέσει ταχύτερη και περισσότερο αποτελεσματική εναλλακτική λύση στο υφιστάμενο σύστημα εκκαθάρισης και διακανονισμού συναλλαγών.
Το USC θα απευθύνεται στους θεσμικούς πελάτες των τραπεζών και θα χρησιμοποιεί την υποσχόμενη τεχνολογία blockchain - την οποία χρησιμοποιεί το Bitcoin - η οποία λειτουργεί ωσάν ένα τεράστιο αποκεντρωμένο, κατακερματισμένο ψηφιακό καθολικό (βιβλίο καταγραφής συναλλαγών).
Σύμφωνα με την ελβετική UBS, το ψηφιακό νόμισμα USC διαθέτει τις προδιαγραφές να περιορίσει την πολυπλοκότητα και το χρόνο εκκαθάρισης των συναλλαγών, μειώνοντας τους σχετικούς κινδύνους και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των κεφαλαίων για τους χρήστες του.
Η επιτυχία του USC θα κριθεί από την έκταση της υιοθέτησής του από τράπεζες διεθνώς, μερικές από τις οποίες όμως ήδη εργάζονται για τη δημιουργία αποκλειστικά δικών τους συστημάτων ψηφιακού νομίσματος, όπως η Goldman Sachs και η Citi.
Παράλληλα με τις τεχνικές ετοιμασίες του USC, η UBS ήδη βρίσκεται σε στενή επαφή με εποπτικούς φορείς για τη διακρίβωση των προδιαγραφών που θα πρέπει να έχει το νέο ψηφιακό νόμισμα ούτως ώστε να εξασφαλίσει εποπτική υποστήριξη.
Το νέο ψηφιακό νόμισμα θα έχει αντίκρισμα σε ισόποσες καταθέσεις μετρητών, ενώ σχεδιάζονται εκδοχές του στα περισσότερα μεγάλα νομίσματα, μεταξύ άλλων σε δολάρια ΗΠΑ, ευρώ, βρετανική στερλίνα και ελβετικό φράγκο.
Η μετατροπή του USC σε μετρητά θα πραγματοποιείται μέσω τραπεζικής κατάθεσης, σε απόλυτη ισοτιμία (1:1).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης