Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αύξηση στην οπλοκατοχή σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης λόγω τρομοκρατίας και αιματηρών επιθέσεων

Reuters: Αύξηση στην οπλοκατοχή σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης λόγω τρομοκρατίας και αιματηρών επιθέσεων
Στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη περισσότερα από 100 όπλα ανά 100 κατοίκους, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο στην Ελβετία και τριπλάσιος αυτού της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας
Αύξηση στην οπλοκατοχή και στην αγορά συσκευών αυτοάμυνας καταγράφεται σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης μετά το κύμα πολύνεκρων τρομοκρατικών και άλλων αιματηρών επιθέσεων (π.χ. από πνευματικά διαταραγμένους δράστες) που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ορισμένοι πωλητές όπλων αποδίδουν την αύξηση των πωλήσεών τους στις μεγάλες μεταναστευτικές εισροές στην Ευρώπη.
Είναι ιδιαίτερα δύσκολη η ενιαία πανευρωπαϊκή καταγραφή της οπλοκατοχής στην Ευρώπης, αφού συχνά τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνει κάθε χώρα ή περιφέρεια δεν είναι συγκρίσιμα.
Πάντως, οι πολίτες της Ευρώπης εξοπλίζονται επικαλούμενοι την αγάπη τους για το κυνήγι και τη σκοποβολή, πέρα από την αυτοάμυνά τους.
Σύμφωνα με το Reuters, οι αιτήσεις αδειών οπλοκατοχής αυξάνονται στην Ελβετία, στην Αυστρία και στην Τσεχία, ενώ στη Γερμανία η άνοδος των σχετικών αδειών - κατά σχεδον 50% - αφορά σε ακριβή αντίγραφα όπλων και σε συσκευές που εκτοξεύουν δακρυγόνο αέριο.
Σταθερότητα καταγράφει ο αριθμός αδειών οπλοκατοχής που έχουν χορηγηθεί στην Αγγλία και στην Ουαλία.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά από τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία BKA, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016 μετανάστες διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν 69 χιλιάδες εγκληματικές πράξεις, αν και δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία για το αν αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε αναλογικά περισσότερα εγκλήματα σε σύγκριση με τον γηγενή γερμανικό πληθυσμό.
Τελικά, στη Γερμανία - όπου εισέρευσαν περισσότεροι από 1 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες το 2015 - ο συνολικός αριθμός των αδειών οπλοκατοχής καταγράφει οριακή πτώση, όμως παράλληλα οι άδειες για συσκευές εκφοβισμού επίδοξων δραστών αυξήθηκαν κατά 49% σε 402.301 χιλιάδες.
Σύμφωνα με τον οργανισμό Small Arms Survey που εδρεύει στη Γενεύη, στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη περισσότερα από 100 όπλα ανά 100 κατοίκους, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο στην Ελβετία και τριπλάσιος αυτού της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης