Αναλύσεις – Εκθέσεις

Trading Analysis: Ο S&P 500 θα αγγίξει στα τέλη του 2017 τις 2.500 μονάδες, υπό έναν όρο

Trading Analysis: Ο S&P 500 θα αγγίξει στα τέλη του 2017 τις 2.500 μονάδες, υπό έναν όρο
Οι τιμές του πετρελαίου μπορούν να εκτροχιάσουν τον S&P 500
Την αισιόδοξη εκτιμηση ότι στα τέλη του 2017 ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, θα διαμορφωθεί στις 2.500 μονάδες, διατύπωσε, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο αναλυτής Todd Gordon, ιδρυτής της ιστοσελίδας TradingAnalysis.com.
Το πλαίσιο, εντός του οποίου θα συντελεστεί αυτή η σχεδόν 15% αύξηση τους επόμενους 16 μήνες, είναι μια αγορά που αναμένει έναν κύκλο μιας αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) και μετά τήρηση στάσης αναμονής.
Η Fed αύξησε τα επιτόκιά της τον Δεκέμβριο του 2015, ωστόσο από τότε τηρεί στάση αναμονής.
Εφόσον οι εκτιμήσεις για επανάληψη του φαινομένου επιβεβαιωθούν, τότε μετοχές και άλλα επενδυτικά στοιχεία θα ωφεληθούν, καθώς τα επιτόκια θα συνεχίσουν να παραμένουν χαμηλά, με τα πιο επικίνδυνα assets να διατηρούν την ελκυστικότητά τους.
Ο Gordon επισήμανε, επίσης, ότι λίγοι είναι αυτοί που έχουν αντιληφθεί ότι τα ομόλογα (30ετή) και ο S&P 500 έχουν εδώ και καιρό μια θετική συσχέτιση.
Παράλληλα, ο αναλυτής εκτίμησε πως το αμερικανικό δολάριο θα αρχίσει να κινείται καθοδικά, κάτι που θα δημιουργήσει ένα θετικό πλαίσιο για τις μετοχές των πολυεθνικών εταιρειών.
Ωστόσο, προειδοποίησε πως το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να εκτροχιάσει το ράλι του S&P 500 είναι η πλήρης κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, ήτοι αν οι τιμές του πετρελαίου υποχωρήσουν κάτω της κλίμακας των 40-50 δολαρίων ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης