Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι ζητά με την επιστολή του ο Davutoglu από τον Αλέξη Τσίπρα

Τι ζητά με την επιστολή του ο Davutoglu από τον Αλέξη Τσίπρα
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ahmet Davutoglu, με ιδιαίτερα διπλωματικό τρόπο, εξηγεί και δικαιολογεί το μπαράζ διώξεων στο οποίο επιδόθηκε η τουρκική κυβέρνηση αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα
Πολιτική στήριξη από τους ευρωπαίους ηγέτες ζητά ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdοgan, μέσα από την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Ahmet Davutoglu, που έλαβε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Την επιστολή ενεχείρισε ο τούρκος πρέσβης στον έλληνα πρωθυπουργό σήμερα (23/8) το πρωί, με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή να αποκαλύπτει πως η επιστολή Davutoglu μοιράστηκε σε όλους τουs ευρωπαίους ηγέτες από τους τούρκους πρεσβευτές στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ίδια πηγή σημείωνε πως ο πρώην τούρκος πρωθυπουργός, μέσα από την επιστολή του, ζητά από τους ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν τον Tayyip Erdοgan σε διεθνές επίπεδο, με σκοπό να εξομαλυνθεί η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, μετά το πραξικόπημα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ahmet Davutoglu, με ιδιαίτερα διπλωματικό τρόπο, εξηγεί και δικαιολογεί το μπαράζ διώξεων στο οποίο επιδόθηκε η τουρκική κυβέρνηση αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο πρέσβη δε συζητήθηκε κανέναν άλλο θέμα, όπως για παράδειγμα τα διμερή, ή το ζήτημα της έκδοσης των οχτώ τούρκων στρατιωτικών που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα, αυτομόλησαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης