Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: «Ανέπαφη» πλέον 1 στις 5 συναλλαγές στη Βρετανία - 1,1 δισ. ανέπαφες συναλλαγές στο α' εξάμηνο 2016

Sky News: «Ανέπαφη» πλέον 1 στις 5 συναλλαγές στη Βρετανία - 1,1 δισ. ανέπαφες συναλλαγές στο α' εξάμηνο 2016
Στις 8,60 στερλίνες (10 ευρώ) η μέση αξία των ανέπαφων συναλλαγών στη Βρετανία με όριο 30 στερλίνες ανά ανέπαφη συναλλαγή
Σχεδόν μία στις πέντε συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται πλέον με κάρτες και κινητά τηλέφωνα ανέπαφων συναλλαγών, σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News που επικαλείται στοιχεία του οργανισμού UK Cards Association.
Οι ανέπαφες συναλλαγές στη Βρετανία αύξησαν το επί συνόλου μερίδιό τους στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σε 18%, από 7% το 2015, με τον αριθμό τους στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους να έχει ξεπεράσει το σύνολο των αντίστοιχων συναλλαγών ολόκληρου του 2015.
Συγκεκριμένα, στους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν 1,10 δισεκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές, έναντι 1,05 δισ. συναλλαγών στο έτος 2015.
Τα ίδια στοιχεία αποκαλύπτουν τη χαμηλή μέση αξία των ανέπαφων συναλλαγών στις 8,60 στερλίνες (10 ευρώ), καθώς οι αντίστοιχες - χρεωστικές ή πιστωτικές - κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται χωρίς την ανάγκη εισαγωγής συνθηματικού στα τερματικά των εμπόρων όταν πρόκειται για μικρο-συναλλαγές αξίας έως 30 στερλίνες ανά συναλλαγή (αυξήθηκε από τις 20 στερλίνες τον Σεπτέμβριο του 2015 και από 10 στερλίνες το 2007).
Μάλιστα, ο οργανισμός UK Cards Association προβλέπει συνέχιση της αυξητικής πορείας του αριθμού των ανέπαφων συναλλαγών, μεταξύ άλλων και μέσω της επέκτασής της χρήσης τους από φιλανθρωπικά ιδρύματα και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σε κάθε περίπτωση, τα μετρητά παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο η προτιμώμενη μέθοδος πραγματοποίησης αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης