Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την εξαγορά της Medivation έναντι 14 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Pfizer - Τοις μετρητοίς 81,50 δολ. ανά μετοχή

Την εξαγορά της Medivation έναντι 14 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Pfizer - Τοις μετρητοίς 81,50 δολ. ανά μετοχή
Το τελευταίο εξάμηνο, η φημολογία εξαγοράς της Medivation από τη γαλλική Sanofi, την Merck & Co και τη Celgene οδήγησαν στο διπλασιασμό της τιμής της μετοχής της
Την εξαγορά της εταιρείας παρασκευής αντικαρκινικών φαρμάκων Medivation ανακοίνωσε την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 ότι συμφώνησε ο φαρμακευτικός γίγαντας των ΗΠΑ Pfizer, έναντι περίπου 14 δισ. δολαρίων σε μετρητά.
Η Pfizer επιβεβαίωσε την φήμη εξαγοράς της Medivation που ήταν διάχυτη στην αγορά τις τελευταίες ημέρες, της οποίας το πιο επιτυχημένο αντικαρκινικό φάρμακο είναι το Xtandi, που καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Pfizer, για την εξαγορά της Medivation θα καταβάλλει σε μετρητά 81,50 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή, αξία που συνιστά υπεραξία (premium) 21% σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής της στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής 19 Αυγούστου 2016.
Το τελευταίο εξάμηνο, η φημολογία εξαγοράς της Medivation από τη γαλλική Sanofi, την Merck & Co και τη Celgene οδήγησαν στο διπλασιασμό της τιμής της μετοχής της.
Σύμφωνα με την Pfizer, η εξαγορά «θα οδηγήσει σε άμεση επιτάχυνση της ανάπτυξης του κύκλου εργασιών και θα συμπαρασύρει ανοδικά την προοπτική των κερδών ολόκληρης της Pfizer», ωθώντας την στην πρωτοπορία του τομέα της ογκολογίας.
Το αντικαρκινικό φαρμακευτικό χαρτοφυλάκιο της Pfizer ήδη περιλαμβάνει την αντικαρκινική θεραπεία καρκίνου του μαστού Ibrance, καθώς και πληθώρα άλλων προϊόντων ανοσοποίησης-ογκολογίας.
Από την πλευρά της, η Medivation διαθέτει το Xtandi - που αναμένεται να παράγει έσοδα 5,7 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020 - ενώ αναπτύσσει μια αντικαρκινική θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού με την ονομασία Talazoparib.
Τον Απρίλιο του 2016, η Pfizer αναγκάστηκε να ακυρώσει - λόγω αντιδράσεων των αμερικανικών αρχών - την προγραμματισμένη γιγαντιαία συμφωνία 160 δισ. δολαρίων εξαγοράς της και συγχώνευσης με την ιρλανδική Allergan, με απώτερο στόχο τη μεταφορά της έδρας της στην Ιρλανδία για την καταβολή λιγότερων φόρων (inversion).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης