Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε για την επικείμενη Σύνοδο των χωρών του Νότου και τη ΔΕΘ

Σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε για την επικείμενη Σύνοδο των χωρών του Νότου και τη ΔΕΘ
Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει τις ομιλίες και την παρουσία του σε δύο πυλώνες: Τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό
Η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ήταν το αντικείμενο συσκέψεων που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη.
Ως γνωστόν, η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016.
Τη συμμετοχή τους στη «Σύνοδο των χωρών του Νότου» επιβεβαίωσαν όλοι οι ηγέτες από την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα και την Κύπρο.
Βασική επιδίωξη της Συνοδου θα είναι η διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα σε θέματα όπως η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, η ανάπτυξη και το προσφυγικό.
Στις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση αναμένεται να διαμορφώσει και να καταθέσει ένα ακόμα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο προς συζήτηση μεταξύ των ηγετών για τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Αναφορικά με την ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει τις ομιλίες και την παρουσία του σε δύο πυλώνες: Τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό.
Ο Τσίπρας θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης και τις προοπτικές της, τις οποίες αναμένεται να εντάξει στον μακροπρόθεσμο στόχο επανάκαμψης της χώρας και επιστροφής της σε κανονικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ανεργία και στη μετανάστευση των νέων, με χρονικό ορίζοντα το 2020.
Επίσης, ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ αναμένεται να παρουσιάσει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέροντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τον βαθμό στον οποίο αυτές υλοποιήθηκαν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης