Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ρωσία για στρατιωτική συνεργασία στη Συρία

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ρωσία για στρατιωτική συνεργασία στη Συρία
Οι δύο χώρες μεταξύ άλλων θα μοιράζονται στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών τους, ώστε να συντονίζουν τα αεροπορικά τους πλήγματα κατά του Μετώπου Νούσρα (Nusra Front) και άλλων ομάδων
Προς επιτυχή ολοκλήρωση βαίνουν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ρωσίας αναφορικά με τη στρατιωτική τους συνεργασία στον πόλεμο κατά του τρομοκρατικού Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως δήλωσε από την Κένυα την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry.
Όπως είπε ο ίδιος, οι τεχνικές ομάδες των δύο χωρών θα συναντηθούν την τρέχουσα εβδομάδα για να καθορίσουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διασαφηνιστούν.
Μάλιστα, αν επιτευχθεί η πρόοδος που αναμένεται, ο Kerry πρόκειται να συναντηθεί εκ νέου με τον Ρώσο ομόλογό του, Sergei Lavrov.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, oι δύο χώρες μεταξύ άλλων θα μοιράζονται στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών τους, ώστε να συντονίζουν τα αεροπορικά τους πλήγματα κατά του Μετώπου Νούσρα (Nusra Front) και άλλων ομάδων, ενώ θα αποτρέπουν τη συριακή αεροπορία από το να βομβαρίζει μετριοπαθείς ομάδες της αντιπολίτευσης.
Στο μεταξύ, το Ιράν ανακοίνωσε, ότι από σήμερα η Ρωσία σταμάτησε να χρησιμοποιεί μια αεροπορική βάση στα δυτικά της χώρας για την απογείωση και προσγείωση βομβαρδιστικών και μαχητικών αεροσκαφών που πραγματοποιούν επιχειρήσεις στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης