Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Χειρότερες και από «μαύρο κύκνο» οι αμερικανικές εκλογές για την οικονομία

Citigroup: Χειρότερες και από «μαύρο κύκνο» οι αμερικανικές εκλογές για την οικονομία
Η Citigroup τοποθετεί τις πιθανότητες για εκλογή Clinton στις αμερικανικές εκλογές στο 65%
Τον κίνδυνο οι αμερικανικές εκλογές να προκαλέσουν αξιοσημείωτη μεταβλητότητα και να οδηγήσουν σε επανεκτίμηση των τιμών στις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο υπογράμμισαν οι αναλυτές της αμερικανικής, επενδυτικής Citigroup, σε νέο σχετικό σημείωμά τους.
«Δεδομένης της τεράστιας αβεβαιότητας γύρω από το αποτέλεσμα των εκλογών και τη μορφή που θα έχει η οικονομική και νομοθετική πολιτική που θα προκύψει, πολλές τιμές περιουσιακών στοιχείων ενδέχεται να βρεθούν σε καθεστώς αυξημένης μεταβλητότητας.
Αυτό, από μόνο του, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα έντονα εμπόδια στην ανάπτυξη», αναφέρεται συγκεκριμένα στο εν λόγω σημείωμα.
Μάλιστα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας φτάνουν στο σημείο να συγκρίνουν τις αμερικανικές εκλογές με τους «μαύρους κύκνους», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι αμερικανικές εκλογές είναι χειρότερες από τον όποιο «μαύρο κύκνο».
Σημειώνεται ότι ως «μαύρος κύκνος» χαρακτηρίζεται πλέον από την επενδυτική κοινότητα ένα γεγονός το οποίο έρχεται ως έκπληξη και δε μπορεί να προβλεφθεί, όπως ο σεισμός στην Ιαπωνία το 2011.
Η Citigroup, εντούτοις, εκτιμά πως οι «μαύροι κύκνοι» δε μπορούν να προκαλέσουν τη μέγιστη αναταραχή στις αγορές, όπως, ίσως, άλλοι αναλυτές υποστηρίζουν.
«Έχουμε πολλές φορές γίνει μάρτυρες απρόβλεπτων γεγονότων που προκαλούν ισχυρές βραχυπρόθεσμες κινήσεις στις αγορές, που όμως επανέρχονται σε ισορροπία», τονίζουν οι αναλυτές της Citigroup.
Αντιθέτως, οι αμερικανικές εκλογές είναι ένα γεγονός γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί, που ωστόσο μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αναφέρεται ότι η Citigroup τοποθετεί τις πιθανότητες για εκλογή Clinton στις αμερικανικές εκλογές στο 65%, ωστόσο προειδοποιεί για την ασφάλεια της πρόβλεψής της, δεδομένης της αστοχίας των προβλέψεων και των δημοσκοπήσεων γενικότερα το τελευταίο διάστημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης