Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Εντός του Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Σε πέντε δόσεις ο φόρος

Αλεξιάδης: Εντός του Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Σε πέντε δόσεις ο φόρος
Η μεγάλη πλειοψηφία θα πληρώσει τα ίδια ή και λιγότερα σε σχέση με πέρσι είπε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών
Διαβεβαιώσεις ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν εντός του Αυγούστου παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Αλεξιάδης διέψευσε τις φήμες ότι η αποστολή των εκκαθαριστικών θα γινόταν μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκειμένου να μην πληγεί πολιτικά η κυβέρνηση πριν τη ΔΕΘ.
Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι ο φόρος θα καταβληθεί κανονικά σε πέντε δόσεις, με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα πληρώσει τα ίδια ή και λιγότερα σε σχέση με πέρυσι».
«Μια κατηγορία φορολογούμενων θα επιβαρυνθεί με μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ γιατί κάποιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερα» είπε ο κ.Αλεξιάδης.
Επιπλέον, ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε ότι αν και η κυβέρνηση εφαρμόζει τον ΕΝΦΙΑ, «δεν υπερασπίζεται το DNA του» ενώ ερωτηθείς για το τι φόρο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το 2017 για τα ακίνητα τους, είπε ότι αυτό είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Παράλληλα ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι «για να μπορέσουμε να πάμε σε άλλη εποχή πρέπει να υλοποιηθεί το Μνημόνιο» ενώ αναφορικά με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων είπε ότι θα είναι τα πρώτα που θα κατατεθούν μόλις ανοίξει ξανά η Βουλή.
Όσον αφορά τις αποδείξεις, υποστήριξε ότι οι πολίτες πρέπει να ζητούν και να κρατάνε αποδείξεις αν και δεν υπάρχει σχετική διάταξη, ενώ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις των 100 δόσεων» καλώντας τους πολίτες «για τα καινούργια χρέη να τα ρυθμίζουν με βάση τις ισχύουσες διατάξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης