Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα κυβερνητικά σχέδια η ανακατανομή προσφύγων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα - Τι αναφέρει ο Κυρίτσης

Στα κυβερνητικά σχέδια η ανακατανομή  προσφύγων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα - Τι αναφέρει ο Κυρίτσης
Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης
Ανακατανομή μέρους του προσφυγικού πληθυσμού σε νέα κέντρα φιλοξενίας, που πρόκειται να δημιουργηθούν σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης.
Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ακριτικοί νομοί, όπως ο Έβρος, και μικρά νησιά.
Σύμφωνα με τον Γ. Κυρίτση, αρκετές από τις παλιές δομές κατασκευάστηκαν σε «καθεστώς βιασύνης» και συνεπώς δεν πληρούν όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι νέοι χώροι φιλοξενίας θα διαθέτουν κοντέινερ, κι όχι αντίσκηνα.
Η δημιουργία των νέων κέντρων θα γίνεται βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η κάθε δομή να στεγάζει 500 έως και 1.000 πρόσφυγες, έτσι ώστε οι καταυλισμοί να μην μετατραπούν σε «μικρές πόλεις».
Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι στην τρέχουσα φάση γίνεται επαναξιολόγηση των σημερινών καταυλισμών για να διαπιστωθεί ποιες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μετά από μικρές αναβαθμίσεις και ποιες πρέπει να καταργηθούν.
Δεν αποκλείεται ορισμένα σημερινά κέντρα να διατηρηθούν και ως εφεδρικοί χώροι φιλοξενίας.
Σημειώνεται ότι συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, όπως δείχνουν και στοιχεία που έδωσε στη  δημοσιότητα το κυβερνητικό όργανο για το προσφυγικό.
Ειδικότερα, ανάμεσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και το δεύτερο μισό του μήνα που ακολούθησε το πραξικόπημα οι αφίξεις στα ελληνικά παράλια υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας από 634 σε 1.277.
Μάλιστα, τις πρώτες 20 ημέρες του Αυγούστου ο αριθμός των αφίξεων έφθασε στους 2.100 πρόσφυγες και μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης