Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η κυβέρνηση ήταν αισιόδοξη για πολλά θέματα και δυστυχώς για την χώρα έχει διαψευσθεί

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η κυβέρνηση ήταν αισιόδοξη για πολλά θέματα και δυστυχώς για την χώρα έχει διαψευσθεί
«Η πολιτική πρέπει να ασκείται στο φως», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι σήμερα ήταν αισιόδοξη για πολλά θέματα και δυστυχώς για την χώρα έχει διαψευσθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή στην Εφημερίδα των Συντακτών.
«Αν κάθε φορά θεωρεί ότι μπορεί απλώς να δηλώνει ότι είχε αυταπάτες και να ξεμπερδεύει, κάνει τεράστιο λάθος», πρόσθεσε.
Υπενθύμισε ότι πρόσφατα «ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε εσάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εργασία όπως έκανε με τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια.
Εδώ τα σχόλια περιττεύουν!».
Ο ίδιος σημείωσε ότι «ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει και τα εργασιακά δεν μπορούν να είναι το θύμα άλλης μίας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης και μίας εμμονής ορισμένων εταίρων-δανειστών.
Αυτό που χρειάζεται είναι να επανέλθει το κοινοτικό κεκτημένο στις εργασιακές σχέσεις».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι δεν βλέπει «ούτε «αποδράσεις» ούτε πρόωρες εκλογές εντός του 2016 γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι εάν προχωρήσει σε εκλογές δεν έχει περιθώρια νέας εκλογικής νίκης», αλλά και πως «δεν υπάρχει όμως καμία πιθανότητα για εξάντληση της τετραετίας για αυτήν την αναποτελεσματική κυβέρνηση λόγω απώλειας της κοινωνικής πλειοψηφίας».
Σχετικά με τις διεργασίες για την σύμπραξη των δυνάμεων στην Κεντροαριστερά που βαίνουν προς ολοκλήρωση και το αν ο ίδιος θέτει κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις για το διαδικαστικό μέρος της εκλογής της ηγεσίας, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι
«αναγκαία προϋπόθεση είναι να δρομολογηθούν οι διεργασίες για έναν νέο ενιαίο φορέα.
Δεν με αφορά καμία συνένωση μηχανισμών.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός λίγων μηνών το συνέδριο συγκρότησης ενιαίου φορέα με πανελλαδική δομή και όργανα και η εκλογή επικεφαλής από τη βάση με ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία».
Κατά τον ίδιο, «ελάχιστη προϋπόθεση επίσης είναι να δεσμευθούμε όλοι οι υποψήφιοι ότι την επόμενη ημέρα, όποιος και αν εκλεγεί, θα είμαστε ενεργά μέλη της ευρύτερης παράταξης».
Ακόμη, σημείωσε πως η δική του πρόταση είναι ένας σύγχρονος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «όσοι συμμετέχουμε στο εγχείρημα πρέπει να γίνουμε μέλη μίας ισχυρής ενιαίας προοδευτικής παράταξης.
Με ενότητα και ανανέωση.
Ενότητα χωρίς αποκλεισμούς.
Ανανέωση ιδεών, πολιτικών πρακτικών και προσώπων.
Για αυτόν τον στόχο θα παλέψω.
Σε ερώτηση για το πού θα πρέπει να στέκεται πολιτικά η Κεντροαριστερά, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε «σε μία και μόνο κατεύθυνση, στην δική μας πολιτική πρόταση χωρίς ετεροπροσδιορισμούς και στροφές, τις οποίες έχει πληρώσει η δημοκρατική παράταξη και δεν πρέπει να ξαναγίνουν.
Στο όνομα της ριζοσπαστικότητας σήμερα επιχειρούν αρκετοί να αμφισβητήσουν τον αριστερό χαρακτήρα της σοσιαλδημοκρατίας.
Αν όμως το κύριο είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τότε δεν υπήρξε καλύτερο μοντέλο απ’ αυτό που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έγιναν και σημαντικά λάθη.
Γι’ αυτό πρέπει και στη χώρα μας να ανασυγκροτηθεί ο προοδευτικός, σοσιαλδημοκρατικός χώρος.
Να ξαναγίνει ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα, μία σύγχρονη κεντροαριστερή πρόταση διακυβέρνησης».
Κληθείς να απαντήσει στο εάν στις επόμενες εκλογές κερδίσει η ΝΔ με τους σημερινούς προγραμματικούς της στόχους και εάν  η Κεντροαριστερά πρέπει να είναι
ανοικτή στην κυβερνητική συνεργασία μαζί της, τόνισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά που ανασυγκροτείται δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός για να ασκήσει τις συντηρητικές πολιτικές του.
Αν το επιθυμούν ορισμένοι θα ήταν προτιμότερο να πάνε κατευθείαν στην ΝΔ γιατί δεν θα ευοδωθούν οι στόχοι τους.
Όποιος επιδιώκει μία τέτοια συνεργασία πρέπει να το ξεκαθαρίσει από τώρα.
Όλα πρέπει να γίνουν με ανοιχτά χαρτιά πάνω από το τραπέζι».
Στην περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «με βάση τις πολιτικές που ασκεί είναι αδύνατον να έχει εκλογική νίκη.
Αντίθετα είναι εφικτή η αλλαγή συσχετισμών που διεκδικούμε ώστε να σταματήσει αυτός ο αναπαλαιωμένος δικομματισμός μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσουμε την σοβαρή εναλλακτική προοδευτική λύση».
«Όποιος ψάχνει για επαγγελματία εταίρο δεν έχει παρά να απευθυνθεί στον κ. Λεβέντη, όχι σε εμάς, έχει δηλώσει ήδη πρόθυμος για την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, για το εάν χωρούν όλοι στην παράταξη που διαμορφώνεται ή θεωρεί ότι υπάρχουν πρόσωπα που αν δραστηριοποιηθούν θα δράσουν αρνητικά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «η πολιτική πρέπει να ασκείται στο φως, όχι με κρυφές συμφωνίες και δείπνα ερήμην της κοινωνίας.
Η δημοκρατική παράταξη πρέπει επιτέλους να κοιτάξει μπροστά.
Στοχεύω στο παρόν και στο μέλλον, όχι στο παρελθόν».
Σε ερώτηση για το πώς κρίνει τον Φώτη Κουβέλη που ως επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ ανακοίνωσε τη συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «τελικός κριτής όλων μας είναι η κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης