Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Διχάζει τα κόμματα η απόφαση Merkel για απαγόρευση της μπούρκας σε σχολεία και δημόσιους χώρους

Deutsche Welle: Διχάζει τα κόμματα η απόφαση Merkel για απαγόρευση της μπούρκας σε σχολεία και δημόσιους χώρους
Το κόμμα της Αριστεράς είναι αντίθετο λέγοντας οτι η απαγόρευση της μπούρκας δεν θα αποτρέψει πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα
Μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο και η Γερμανία πρόκειται να απαγορεύσει με νόμο την μπούρκα στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα δικαστήρια και μέσα στα αυτοκίνητα.
Την πρόθεση αυτή της γερμανικής κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών Thomaw de Meziereτε ο οποίος δήλωσε, ότι μετά τη συνάντηση των συντηρητικών υπουργών Εσωτερικών στο βερολίνο η κυβέρνηση Merkel θα προχωρήσει στη θεσπιση του νόμου.
Ετερόκλητες είναι ωστόσο οι αντιδράσεις στην πρόταση των υπουργών Εσωτερικών για την μερική απαγόρευση της μπούρκα.
Το Συνδικάτο της Αστυνομίας (GdP) χαρακτηρίζει το αίτημα ως έκφραση μιας πολιτικής των συμβολισμών.
Σημαντικό για τη δημόσια ασφάλεια δεν είναι η απαγόρευση της μπούρκας αλλά αύξηση του αριθμού του προσωπικού στην αστυνομία, τονίζει το συνδικάτο.
Κριτική στο αίτημα των χριστιανοδημοκρατών ασκεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα Η Αριστερά.
Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Bernd Riexinger επισημαίνει ότι η απαγόρευση της μπούρκα δεν έχει καμία σημασία για την ασφάλεια και ούτε πρόκειται να αποτρέψει τρομοκρατικά χτυπήματα.
Παράλληλα επιρρίπτει στους χριστιανοδημοκράτες ότι τροφοδοτούν προκαταλήψεις τους κατηγορεί για «φτηνή προεκλογική ρητορική».
Ανάλογη κριτική ασκούν και οι Πράσινοι.
Για σκιαμαχίες εν ονόματι της ασφάλειας κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. Anton Hofreiter και κατηγορεί τους χριστιανοδημοκράτες για λαϊκισμό σε μια προσπάθεια να κερδίσουν ψηφοφόρους από τον χώρο του λαϊκίστικου εθνικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία.
Διφορούμενες είναι, για μια ακόμα φορά οι αντιδράσεις των σοσιαλδημοκρατών.
Παραπέμποντας στο πάρα πολύ μικρό αριθμό γυναικών που φορούν μπούρκα στη Γερμανία ο βουλευτής του κόμματος και ειδικός σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, Burkhard Liska δηλώνει ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν σηκώνει πολιτικές ανοησίες και εικονικές συζητήσεις”.
Αντίθετα ανοιχτοί στην πρόταση των χριστιανοδημοκρατών εμφανίζονται σοσιαλδημοκράτες αξιωματούχοι στα κρατίδια.
Ενδεικτική είναι η στάση της πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Havelore Kraft ή οποία δηλώνει πρόθυμη να εξετάσει την πρόταση.
Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός θεωρεί σημαντικό να είναι ορατό το πρόσωπο των ανθρώπων στις δημόσιες υπηρεσίες.
Επιπλέον θεωρεί ότι η οδήγηση είναι ασφαλέστερη δίχως μπούρκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης