Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τραγωδία στην Αίγινα- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 77χρονος - Κατηγόρησε τον νεκρό χειριστή της λάντζας

tags :
Τραγωδία στην Αίγινα- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 77χρονος - Κατηγόρησε τον νεκρό χειριστή της λάντζας
Διαφώνησαν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, έπειτα από τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 77χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε το ναυτικό δυστύχημα, στην Αίγινα την περασμένη Τρίτη (16/8/2016).
Έπειτα από οχτώ ώρες συνεχούς κατάθεσης και απαντήσεων του 77χρονου στα ερωτήματα των δικαστικών λειτουργών, ο εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκισή του σε αντίθεση με την ανακρίτρια που ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος.
Έτσι, σύμφωνα με το νόμο, τη διαφωνία θα λύσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά εντός πέντε ημερών, ενώ έως τότε, ο 77χρονος τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Χθες (19/8/2016) το bankingnews.gr μετέδιδε:

Συνοδευόμενος υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη έφτασε στην 5η ανακρίτρια Πειραιά για την απολογία του ο 77χρονος φερόμενος ως χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα στις 16 Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 77χρονος υποστηρίζει πως περίμενε να του δοθεί προτεραιότητα από τον κυβερνήτη της λάντζας, καθώς το ταχύπλοο κινούνταν από τα δεξιά, κάτι όμως που δεν έγινε.
«Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στο γραπτό του υπόμνημα με το οποίο έγινε η απολογία του.
Μάλιστα, ο ίδιος σύμφωνα πάντα με το υπόμνημα επικαλέστηκε και τον κανονισμό 15 του Διεθνή Κανονισμού για την Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα, όπου αναφέρει «όταν δυο μηχανοκίνητα πλοία διασταυρώνουν τις πορείες τους κατά τρόπο ώστε να υπάρχει κίνδυνος συγκρούσεως, το πλοίο που βλέπει το άλλο προς τη δεξιά του πλευρά, οφείλει να φυλάξει το άλλο, δηλαδή να απομακρυνθεί από την πορεία του άλλου.
Εφόσον οι συνθήκες για τη συγκεκριμένη περίπτωση το επιτρέπουν, πρέπει να αποφεύγει να περνά από την πλώρη του άλλου πλοίου».
Γι' αυτό τον λόγο όπως αναφέρει ο 77χρονος στο υπόμνημα του είχε τεταμένη την προσοχή του κυρίως προς τα δεξιά σε περίπτωση που διασταυρωθεί με σκάφος που κινείται από τη νησίδα Μονή προς την Πέρδικα και το οποίο όφειλε να φυλάξει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης