Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η φούσκα των μετοχών θα σκάσει βίαια - Γιατί οι κορυφαίοι των hedge funds και των επενδυτικών τραπεζών βλέπουν χάος;

Η φούσκα των μετοχών θα σκάσει βίαια - Γιατί οι κορυφαίοι των hedge funds και των επενδυτικών τραπεζών βλέπουν χάος;
Δραματική πτώση των μετοχών και βίαιο ξεφούσκωμα των αγορών διεθνώς προβλέπουν οι γκουρού των επενδύσεων
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως δεν έχει προηγούμενο ενώ στην Wall σημειώνονται συνεχή ρεκόρ, οι ισχυρότεροι managers των hedge funds και οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν βίαιη διόρθωση και χάος.
Οι γκουρού των αγορών (Soros DoublLine Capital, Goldman Sachs, Elliot Management, Carl Icahn ) προειδοποιούν ότι έρχεται όχι απλά διόρθωση αλλά χάος στις μετοχές.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Swiss National Bank και το Pension Fund της Ιαπωνίας αγοράζουν μετοχές στην Wall με επίκεντρο την Apple την οποία κατηγορεί ο Stieglitz ο νομπελίστας οικονομολόγος για φοροδιαφυγή μέσω Ιρλανδίας.
Στα ομόλογα η κατάσταση είναι ακόμη πιο σαθρή, άρρωστη και στρεβλωμένη.
Συνολικά 13,5 τρισεκ. δολάρια ομόλογα κρατικά και εταιρικά έχουν αρνητική απόδοση.
Μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν 126 ομόλογα με αρνητική απόδοση.
Τα μακροπρόθεσμα ασφαλιστικά ταμεία pension funds για να αποφύγουν τις αρνητικές αποδόσεις διαφοροποιούν τα χαρτοφυλάκια τους, αγοράζουν μετοχές και junk bond.
Με τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών οι αποδόσεις των ομολόγων είναι αρνητικές και παγκοσμίως 13,4 τρισεκ. δολάρια αξίας ομολόγων έχουν αρνητικά επιτόκια.
Τα 13,4 τρισεκ. αντιστοιχούν στο 85% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Και ενώ ιστορικά ομόλογα και μετοχές λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία τώρα φαίνεται ότι υπάρχει μια νέα προσέγγιση.
Τα ομόλογα τροφοδοτούν τις μετοχές – όχι οι μετοχές τα ομόλογα – φουσκώνοντας την φούσκα των αποτιμήσεων.
Τα 128 δισεκ. δολάρια εκροής από τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2016 διεθνώς είναι απόδειξη ότι ενώ μειώνεται η έκθεση στις μετοχές…αυξάνεται η έκθεση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αλλά και στην spot αγορά ειδικά στην Wall Street και όλο αυτό το σκηνικό φούσκας καλά κρατεί.

Αυτή η φούσκα δεν έχει λογική.
Ωστόσο ενώ πολλοί περιμένουν μια μεγάλη – εκτεταμένη διόρθωση στις αγορές, αυτή η πτώση των μετοχών ακόμη δεν έχει συμβεί.
Χρονικά δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια πότε θα σκάσει η φούσκα των μετοχών για την ώρα δεν φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση να σπάσει αυτός ο αυτοτροφοδοτούμενος φαύλος κύκλος της φούσκας.

Elliot Management: Προειδοποιεί για κατάρρευση των αγορών - «Όλοι βρίσκονται στο σκοτάδι»

Για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των αγορών προειδοποιεί ο Paul Singer της Elliot Management, οι δραματικές προβλέψεις του οποίου έρχονται να προστεθούν σε αυτές των BIll Gross, Jeff Gundlach, Carl Icahn και George Soros.
Σε επιστολή του προς τους επενδυτές, ο Singer προειδοποιεί ότι η αγορά ομολόγων έχει «σπάσει» και όταν οι ανήκουστες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών (κυρίως των Bank of Japan) και ΕΚΤ, δεν θα είναι σε θέση να αποτρέψουν την πτώση στις αγορές, τότε η έλλειψη εμπιστοσύνης θα είναι σοβαρή και πρωτοφανής.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται στο σκοτάδι και ότι η εμπειρία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αρκετή, για να προβλέψει κανείς τις εξελίξεις.
Προειδοποιεί μάλιστα ότι η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Icahn: Έρχεται η ώρα της κρίσης

Τα περισσότερα μέτρα στη ζωή του έχει λάβει ο Carl Icahn της Icahn Enterprises, καθώς αναμένει ότι οι παγκόσμιες αγορές, αργά ή γρήγορα, θα ξεκινήσουν τη μεγάλη πτώση.
Η βασική θέση του Carl Icahn είναι ότι οι αγορές έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.
Τα εταιρικά κέρδη είναι στάσιμα ή μειώνονται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Οι επαναγορές μετοχών συνεχίζονται και τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης πλην των ΗΠΑ βρίσκονται στο ζενίθ.
Κατά τον Carl Icahn οι αγορές το επόμενο διάστημα θα δεχθούν ισχυρές πιέσεις και για τον λόγο αυτό έχει αυξήσει σημαντικά τις short θέσεις του.
Κατά το παρελθόν είχε εκτιμήσει ότι μια πτώση 20% στις τιμές των μετοχών θα μπορούσε να είναι εύλογη λόγω της φούσκας που έχει δημιουργηθεί.
Ο Icahn παρατηρεί ότι ενώ τα χαμηλά επιτόκια έχουν ως στόχο να τονώσουν τις επενδύσεις, στην πραγματικότητα οδήγησαν τους μάνατζερς των εταιρειών να χρησιμοποιήσουν λογιστικά τρικ και χρηματοοικονομικά εργαλεία προκειμένου να εκτινάξουν τα κέρδη ανά μετοχή.
Και ο δισεκατομμυριούχος καταλήγει διατυπώνοντας την ψυχρή πρόβλεψή του ότι οι συνθήκες που ανεβάζουν τις μετοχές είναι μη διατηρήσιμες και εύθραυστες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αγορές και τις μετοχές.

Διόρθωση βλέπουν οι παλαίμαχοι των επενδύσεων

Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, κάποιοι παλαίμαχοι των επενδύσεων επιμένουν, ότι οι μετοχές έχουν ξεφύγει και πως έρχεται διόρθωση.
Μια σειρά από μεγάλα ονόματα επενδυτών στα hedge funds - αναφέρει το Reuters - έχουν αρνητική άποψη για τις μετοχές των ΗΠΑ.
Μάλιστα προτείνουν τοποθετήσεις σε χρυσό και άλλα bearish στοιχήματα, ενώ δεν είχαν προβλέψει το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς του τελευταίου διαστήματος.
Διεθνείς επενδυτές όπως ο George Soros, Jeffrey Gundlach και David Tepper είναι μεταξύ των δισεκατομμυριούχων των hedge funds που μείωσαν και συνεχίζουν να μειώνουν τις long θέσεις τους στις μετοχές.
Ο Gundlach, ο οποίος διαχειρίζεται περισσότερα από 100 δισ δολάρια στην DoubleLine, δήλωσε στο Reuters πουλήστε τα πάντα εδώ δεν φαίνεται τίποτε καλό.
Ο Tepper της Appaloosa είναι επιφυλακτικός για το χρηματιστήριο.
Ο Soros ο οποίος κάποτε χαρακτήρισε τον χρυσό "την απόλυτη φούσκα" αύξησε τις θέσεις του στον χρυσό.
Οι μετοχές εταιριών εξόρυξης χρυσού έχουν σημειώσει άνοδος έως 185% .
Ο δισεκατομμυριούχος hedge funds managers Icahn, εν τω μεταξύ, είχε μια καθαρή αρνητική θέση 149% και η βασική θέση δεν έχει αλλάξει.
Αυτές οι bearish θέσεις θα μπορούσε να ζημιώσουν τους διαχειριστές των hedge funds σε μια εποχή που πολλοί αγωνίζονται να διατηρήσουν τους επενδυτές τους ευτυχείς και να δικαιολογήσουν τις αμοιβές τους.

Ο Rothschild προειδοποιεί ότι οι αγορές φουσκώνουν επικίνδυνα

Οι διεθνείς αγορές χειραγωγούνται και οι κεντρικές τράπεζες μέσω της νομισματικής πολιτικής πραγματοποιούν το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία του πλανήτη προειδοποιεί ο Jacob Rothschild πρόεδρος της Rothschild Investment Trust
Ο Rothschild προειδοποιεί ότι οι αγορές φουσκώνουν επικίνδυνα.
Θεωρεί ότι οι αγορές χειραγωγούνται από τις κεντρικές τράπεζες, οδηγώντας σε ιστορικά υψηλά τις μετοχές και σε ιστορικά χαμηλά τις αποδόσεις των ομολόγων.
Οι κεντρικοί τραπεζίτες συνεχίζουν το μεγαλύτερο πείραμα της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου.
Είμαστε λοιπόν σε αχαρτογράφητα νερά και είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις ακούσιες συνέπειες των πολύ χαμηλών επιτοκίων, στο 30% του παγκόσμιου δημόσιου χρέους να εμφανίζει αρνητικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με την ποσοτική χαλάρωση μαζικής κλίμακας.
Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον σε όρους χρηματιστηριακής αγοράς, η πολιτική υπήρξε επιτυχής με τις αγορές κοντά σε υψηλά τους, ενώ η μεταβλητότητα στο σύνολό τους παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.
Σχεδόν όλες οι κατηγορίες επενδύσεων ενισχύθηκαν από την αύξηση της νομισματικής παλίρροιας.
Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη παραμένει αναιμική, με την αδύναμη ζήτηση και τον αποπληθωρισμό να κυριαρχούν σε πολλά μέρη του ανεπτυγμένου κόσμου.
Πολλοί από τους κινδύνους του 2015 παραμένουν.
Πράγματι, η γεωπολιτική κατάσταση έχει επιδεινωθεί με το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο προκαλούν ανησυχία ενώ η κατάσταση στην Κίνα παραμένει αδιαφανής και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα οδηγήσει σε προβλήματα. Σύγκρουση στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και είναι απίθανο να επιλυθεί στα επόμενα χρόνια.
Έχουμε ήδη αισθανθεί τις συνέπειες αυτής στη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η Rothschild μείωσε την έκθεση της από 55% σε 44% σε στερλίνες με προοπτική 25%
Παράλληλα η εταιρία αύξησε την έκθεση της σε χρυσό και πολύτιμα μέταλλα κατά 8%.

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2016/08/13/RIT%20return.jpg

Έρχεται ιστορική συντριβή στις μετοχές υποστηρίζει η Goldman Sachs

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι έρχεται ιστορική συντριβή στις μετοχές στην Wall και διεθνώς υποστηρίζει σε νέα ανάλυση της η Goldman Sachs.
H αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs υποστηρίζει ότι ειδικά στον δείκτη S & P 500 το μέσο P / E ο δείκτης κεφαλαιοποίηση προς κέρδη βρίσκεται στο 99 εκατοστημόριο όλων των ιστορικών αποτιμήσεων
Με βάση την Goldman Sachs σε έρευνα που διεξήγαγε η πλειοψηφία των αναλυτών υποστηρίζει ότι πολλοί χρηματιστιριακοί δείκτες είναι υπερτιμημένοι έως ακραία υπερτιμημένοι.
Το μείγμα υψηλών επιπέδων στις τιμές των μετοχών σε σχέση με τα αναμενόμενα κέρδη και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενων χαμηλών έως αρνητικών επιτοκίων προβληματίζει. 
Με βάση τα ιστορικά στοιχεία που επικαλείται η Goldman Sachs μετά από εντυπωσιακή αύξηση του δείκτη P/E κεφαλαιοποίησης προς κέρδη ακολουθεί ένα ιστορικών διαστάσεων χρηματιστηριακό κραχ.
Ο τρέχων κύκλος P / E σε διάρκεια ανόδου είναι σήμερα ένας  από τους μεγαλύτερους στην ιστορία.
Από το Σεπτέμβριο του 2011, ο S & P 500 κατέγραψε αύξηση 75% με βάση το P / E από 10x έως 18x.
Η αύξηση ξεπεράστηκε μόνο δύο φορές από το 1976, όταν ο πολλαπλασιαστής κερδών αυξήθηκε κατά 111% και τελείωσε με την Μαύρη Δευτέρα όπου ξεκίνησε μια κατάρρευση με απώλειες -22%.
Επίσης υπήρξε αύξηση κατά 115% μεταξύ 1994 έως 1999 (που έληξε με την φούσκα της νέας τεχνολογίας).
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κύκλων η αύξηση των P / E ήταν της τάξης του 50%.

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2016/05/13/GS%20stocks.jpg

Phoenix Capital: Στο τέλος ο S&P 500 θα καταρρεύσει στις 600 μονάδες ή πτώση -72% από τις τρέχουσες τιμές

Σε μια άκρως απαισιόδοξη εκτίμηση για την πορεία των αγορών καταλήγει η Phoenix Capital επισημαίνοντας ότι το ράλι δεν την ανησυχεί στην Wall street και τα συνεχή ιστορικά υψηλά.

Στο τέλος ο S&P 500 θα καταρρεύσει στις 600 μονάδες ή πτώση -72% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Παράλληλα αναφέρει ότι υπάρχουν δύο γραφήματα που θα πρέπει να δουν οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές.
Το πετρέλαιο βρίσκεται κοντά στις αντιστάσεις.
Οι πιθανότητες ευνοούν μια διόρθωση πιθανότατα στην περιοχή 38-39 δολαρίων το βαρέλι.
Αυτό, με τη σειρά του, θα πιέσεις τις μετοχές.
Πτώση του πετρελαίου στα 38 δολάρια θα οδηγήσει σε πτώση τον S & P 500 προς την ζώνη των 2000-2040 μονάδων.
Οι επενδυτές θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τις αγορές.
Το γεγονός είναι ότι αυτό το ράλι έχει έρθει πάρα πολύ γρήγορα προβληματίζει.
Οι πιθανότητες ευνοούν τουλάχιστον 5%, αν όχι μια διόρθωση της τάξης του 10%.
Μακροπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι ο S & P 500 θα καταρρεύσει προς την ζώνη των 600 μονάδων αλλά θα πάρει χρόνο να δούμε αυτή την κατακρήμνιση.

Τα τεχνικά σημεία του πετρελαίου


Η σύνδεση πετρελαίου με S&P 500


Η μακροπρόθεση πορεία του S&P 500



(Πρώτη Ενημέρωση: 07:21, Δευτέρα 22 Αυγούστου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης