Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Elliot Management: Προειδοποιεί για κατάρρευση των αγορών - «Όλοι βρίσκονται στο σκοτάδι»

Elliot Management: Προειδοποιεί για κατάρρευση των αγορών - «Όλοι βρίσκονται στο σκοτάδι»
Ο Singer υποστηρίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται στο σκοτάδι και ότι η εμπειρία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αρκετή, για να προβλέψει κανείς τις εξελίξεις
Για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των αγορών προειδοποιεί ο Paul Singer της Elliot Management, οι δραματικές προβλέψεις του οποίου έρχονται να προστεθούν σε αυτές των BIll Gross, Jeff Gundlach, Carl Icahn και George Soros.
Σε επιστολή του προς τους επενδυτές, ο Singer προειδοποιεί ότι η αγορά ομολόγων έχει «σπάσει» και όταν οι ανήκουστες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών (κυρίως των Bank of Japan) και ΕΚΤ, δεν θα είναι σε θέση να αποτρέψουν την πτώση στις αγορές, τότε η έλλειψη εμπιστοσύνης θα είναι σοβαρή και πρωτοφανής.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται στο σκοτάδι και ότι η εμπειρία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αρκετή, για να προβλέψει κανείς τις εξελίξεις.
Προειδοποιεί μάλιστα ότι η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Icahn: Έρχεται η ώρα της κρίσης

Τα περισσότερα μέτρα στη ζωή του έχει λάβει ο Carl Icahn της Icahn Enterprises, καθώς αναμένει ότι οι παγκόσμιες αγορές, αργά ή γρήγορα, θα ξεκινήσουν τη μεγάλη πτώση.
Η βασική θέση του Carl Icahn είναι ότι οι αγορές έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.
Τα εταιρικά κέρδη είναι στάσιμα ή μειώνονται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Οι επαναγορές μετοχών συνεχίζονται και τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης πλην των ΗΠΑ βρίσκονται στο ζενίθ.
Κατά τον Carl Icahn οι αγορές το επόμενο διάστημα θα δεχθούν ισχυρές πιέσεις και για τον λόγο αυτό έχει αυξήσει σημαντικά τις short θέσεις του.
Κατά το παρελθόν είχε εκτιμήσει ότι μια πτώση 20% στις τιμές των μετοχών θα μπορούσε να είναι εύλογη λόγω της φούσκας που έχει δημιουργηθεί.
Ο Icahn παρατηρεί ότι ενώ τα χαμηλά επιτόκια έχουν ως στόχο να τονώσουν τις επενδύσεις, στην πραγματικότητα οδήγησαν τους μάνατζερς των εταιρειών να χρησιμοποιήσουν λογιστικά τρικ και χρηματοοικονομικά εργαλεία προκειμένου να εκτινάξουν τα κέρδη ανά μετοχή.
Και ο δισεκατομμυριούχος καταλήγει διατυπώνοντας την ψυχρή πρόβλεψή του ότι οι συνθήκες που ανεβάζουν τις μετοχές είναι μη διατηρήσιμες και εύθραυστες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αγορές και τις μετοχές.

Διόρθωση βλέπουν οι παλαίμαχοι των επενδύσεων

Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, κάποιοι παλαίμαχοι των επενδύσεων επιμένουν, ότι οι μετοχές έχουν ξεφύγει και πως έρχεται διόρθωση.
Μια σειρά από μεγάλα ονόματα επενδυτών στα hedge funds - αναφέρει το Reuters - έχουν αρνητική άποψη για τις μετοχές των ΗΠΑ.
Μάλιστα προτείνουν τοποθετήσεις σε χρυσό και άλλα bearish στοιχήματα, ενώ δεν είχαν προβλέψει το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς του τελευταίου διαστήματος.
Διεθνείς επενδυτές όπως ο George Soros, Jeffrey Gundlach και David Tepper είναι μεταξύ των δισεκατομμυριούχων των hedge funds που μείωσαν και συνεχίζουν να μειώνουν τις long θέσεις τους στις μετοχές.
Ο Gundlach, ο οποίος διαχειρίζεται περισσότερα από 100 δισ δολάρια στην DoubleLine, δήλωσε στο Reuters πουλήστε τα πάντα εδώ δεν φαίνεται τίποτε καλό.
Ο Tepper της Appaloosa είναι επιφυλακτικός για το χρηματιστήριο.
Ο Soros ο οποίος κάποτε χαρακτήρισε τον χρυσό "την απόλυτη φούσκα" αύξησε τις θέσεις του στον χρυσό.
Οι μετοχές εταιριών εξόρυξης χρυσού έχουν σημειώσει άνοδος έως 185% .
Ο δισεκατομμυριούχος hedge funds managers Icahn, εν τω μεταξύ, είχε μια καθαρή αρνητική θέση 149% και η βασική θέση δεν έχει αλλάξει.
Αυτές οι bearish θέσεις θα μπορούσε να ζημιώσουν τους διαχειριστές των hedge funds σε μια εποχή που πολλοί αγωνίζονται να διατηρήσουν τους επενδυτές τους ευτυχείς και να δικαιολογήσουν τις αμοιβές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης