Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: «Ειδική» η σχέση Γερμανίας - Τουρκίας λόγω των εκατομμυρίων Τούρκων που ζουν στη Γερμανία

Merkel: «Ειδική» η σχέση Γερμανίας - Τουρκίας λόγω των εκατομμυρίων Τούρκων που ζουν στη Γερμανία
Merkel: Μια καλή σχέση με την Τουρκία είναι προτιμότερη από μια τεταμένη
Για «ειδική σχέση» μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, η οποία εδράζεται στην παρουσία περισσοτέρων των τριών εκατομμυρίων πολιτών με τουρκικές ρίζες στη χώρα, έκανε λόγο την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Η ίδια, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτό θα παραμείνει έτσι», επαινώντας παράλληλα την Τουρκία για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Σε συνέντευξή της στο δίκτυο εφημερίδων «RedaktionNetzwerk Deutschland», η Merkel παραδέχθηκε, ότι όντως υφίστανται απογοητευτικά παραδείγματα ανεπιτυχούς ενσωμάτωσης, αλλά τόνισε πως θα ήταν εντελώς λάθος να εξαχθούν από αυτό συμπεράσματα για όλους τους τουρκικής καταγωγής πολίτες που ζουν στην Γερμανία.
Αναφορικά με την Τουρκία, η καγκελάριος επεσήμανε, ότι μια καλή σχέση είναι προτιμότερη από μια τεταμένη, εξηγώντας ότι σε αυτό το πνεύμα διεξάγει και η ίδια τις συνομιλίες της με τον Τούρκο πρόεδρο, Tayyip Erdogan.
«Η απόπειρα πραξικοπήματος με πολλά θύματα αποτελεί για την Τουρκία ένα άσχημο σημείο καμπής. Η Τουρκία, ως μέλος του NATO, είναι ένας σημαντικός εταίρος. Είναι δε σημαντική και για την επίλυση συγκεκριμένων διενέξεων. Σκέφτομαι ειδικά το δράμα που εκτυλίσσεται στην Συρία. Η Τουρκία έχει υποδεχτεί τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες. Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Είναι έτσι η χώρα με την μεγαλύτερη συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Συρία», δήλωσε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης