Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στους 20.000 οι συλληφθέντες μετά το πραξικόπημα – Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί 80.000 άτομα

Τουρκία: Στους 20.000 οι συλληφθέντες μετά το πραξικόπημα – Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί 80.000 άτομα
Η «κατηγορία» για όλους τους παραπάνω είναι η διασύνδεση με τον Fethullah Gulen
Τις 20.355 έχουν φτάσει οι συλληφθέντες στη γειτονική μας χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim.
Ο αριθμός των ατόμων που συνολικά τέθηκαν υπό κράτηση είναι σχεδόν διπλάσιος, στους 40.029.
Επίσης, οι πολίτες που έχουν απομακρυνθεί από τις εργασίες τους σε ό,τι αφορά τον κρατικό μηχανισμό φτάνουν τις 79.900, ενώ στον ιδιωτικό τομέα έχουν κλείσει 4.262 επιχειρήσεις.
Η «κατηγορία» για όλους τους παραπάνω είναι η διασύνδεση με τον Fethullah Gulen, τον φερόμενο (από τον Tayyip Erdogan…) ως υποκινητή του πραξικοπήματος.
Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής της, η τουρκική κυβέρνηση συνέλαβε σήμερα 24 δημοσιογράφους που εργάζονται στην φιλοκουρδική εφημερίδας «Ozgur Gundem», με την κατηγορία της «προπαγάνδας υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)».
Σημειώνεται πως στην Ozgur Gundem επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας από την τουρκική Δικαιοσύνη
Οι συλλήψεις ανεβάζουν τον αριθμό των κρατουμένων εργαζομένων σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης στους 99, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, κάτι που καθιστά την Τουρκία την χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης