Οικονομία

Ξαφά για την υπόθεση Γεωργίου: Εάν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι λάθος, το δάνειο θα πρέπει να... παγώσει

Ξαφά για την υπόθεση Γεωργίου: Εάν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι λάθος, το δάνειο θα πρέπει να... παγώσει
Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, η στοχοποίηση ενός τεχνοκράτη είναι βολική από κάποιους
Στην υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου και τις κατηγορίες που δέχεται για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος για το 2009 αναφέρθηκε σήμερα (17/8/2016) το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά.
«Οι κανόνες της ΕΛΣΤΑΤ είναι ξεκάθαροι αν το χρέος είναι χαμηλότερο από αυτό που λένε οι στατιστικές πώς ζητάμε ελάφρυνση χρέους;
Πώς ζήτησε η κυβέρνηση δάνειο βάσει ψευδών στοιχείων;
Το δάνειο θα πρέπει να παγώσει τότε...» σχολίασε η κ. Ξαφά με δηλώσεις της στο Σκάι.
«Η Eurostat δεν βάζει πια αστερίσκους και υποσημειώσεις στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Δεν μπορούμε να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο» πρόσθεσε η οικονομολόγος.
«Τα στοιχεία (της ΕΛΣΤΑΤ) γίνονται αποδεκτά απ’ όλους... από την τρόικα, την Εurostat, το Ευρωκοινοβούλιο... να σταματήσει η γελοιότητα» ανέφερε η ίδια.
Πάντως, η ίδια επεσήμανε ότι η στοχοποίηση ενός τεχνοκράτη είναι βολική από κάποιους.
«Οι πιστωτές δεν θεωρούν ανεκτές αστικές η ποινικές ευθύνες στελεχών ανεξάρτητων αρχών που εκτελούν το καθήκον τους όπως οι κ. Θεοχάρης και Σαββαΐδου» υπενθύμισε.

Ο… παραλογισμός

Σύμφωνα με την Μιράντα Ξαφά αποτελεί παραλογισμό να έχουμε μπει στον έβδομο χρόνο μνημονίων και να πιστεύουμε ακόμη θεωρίες συνωμοσίας, αντί να βλέπουμε την πελατειακή διαχείριση της εξουσίας που έγινε από τις κυβερνήσεις.
«Χρόνια σπατάλης...
Οι κυβερνήσεις, χωρίς να υπολογίζουν τα λεφτά των φορολογουμένων επιδότησαν την ανέμελη εποχή της αστακομακαρονάδας και των επιδοτήσεων με δανεικά από τις αγορές, και όταν τα δανεικά σταμάτησαν το οικοδόμημα κατέρρευσε» παρατήρησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755