Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ έχουν κάνει δεκτές τις 8.000 αιτήσεις ασύλου Σύρων πολιτών, ενώ η Ε.Ε. μόλις τις… 6.000

Οι ΗΠΑ έχουν κάνει δεκτές τις 8.000 αιτήσεις ασύλου Σύρων πολιτών, ενώ η Ε.Ε. μόλις τις… 6.000
Η Ε.Ε. έχει κάνει αποδεκτές μόλις τις 6.000 από τις 160.000 αιτήσεις ασύλου των προσφύγων που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει δεκτές τις 8.000 από τις 10.000 αιτήσεις ασύλου που είχαν υποσχεθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Center for Immigration Studies.
Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα του και το zerohedge.com, την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει αποδεκτές τις μόλις 6.000 από τις 160.000 αιτήσεις ασύλου των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία, οι οποίες είναι και οι χώρες υποδοχής.
Ο (πολύ) αργός ρυθμός με τον οποίο προχωρά η διαδικασία χορήγησης ασύλου οφείλεται στην πεισματική άρνηση ορισμένων κρατών – μελών (όπως Ουγγαρία και Αυστρία) να δεχθούν τις ποσοστώσεις προσφύγων και μεταναστών, αλλά και στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που έχουν καλλιεργήσει οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Γηραιά Ήπειρο.
Η πρωτοφανής έλλειψη αλληλεγγύης από πλευράς των Βρυξελλών έχει ως αποτέλεσμα το βάρος της προσφυγικής κτίσης να σηκώνουν μόνες τους Ελλάδα και Ιταλία, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν και την κρίση που ταλανίζει την οικονομία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης