Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Η κατάσταση στα νησιά θα απαλυνθεί – Θα μεταφερθούν πρόσφυγες, θα αυξηθεί η αστυνόμευση

Γ. Μουζάλας: Η κατάσταση στα νησιά θα απαλυνθεί – Θα μεταφερθούν πρόσφυγες, θα αυξηθεί η αστυνόμευση
«Το κύριο πρόβλημα των νησιών δεν είναι ο υπερπληθυσμός, αλλά ότι έχει αλλάξει η ψυχοσύνθεση και των προσφύγων και των κατοίκων»
Σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στα νησιά, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προανήγγειλε μία σειρά από μέτρα που θα λάβει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
«Το κύριο πρόβλημα των νησιών δεν είναι ο υπερπληθυσμός, κάτι που θα λύσουμε με πολύ συγκεκριμένα μέτρα αλλά ότι έχει αλλάξει η ψυχοσύνθεση και των προσφύγων και των κατοίκων.
Τα νησιά έχουν δίκιο, παίρνουμε πολύ σοβαρά μέτρα ανακούφισης, το πρώτο είναι να φέρουμε στην ενδοχώρα αυτούς οι οποίοι κρίθηκαν από τις επιτροπές ασύλου ότι δικαιούνται να πάρουν άσυλο στην Ελλάδα και ότι δεν μπορεί να επιστραφούν στην Τουρκία.
Θα έχουμε μία μεταφορά στην Αθήνα σε προαναχωρησιακά κέντρα ανθρώπων οι οποίοι λειτουργούν μέσα στα πλαίσια της μικροεγκληματικότητας», ανέφερε σε σημερινές (16/8) του δηλώσεις στον «Real Fm» ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας πως «θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά και θα υπάρξει και μία μεταφορά αρκετών ανθρώπων οι οποίοι ζήτησαν ήδη την οικειοθελή επιστροφή τους στις πατρίδες τους».
«Τα νησιά υποδοχής έχουν ένα πληθυσμό προσφύγων που υπερβαίνει πλέον τις αντοχές τους και δημιουργούνται δυσκολίες και για τους κατοίκους των νησιών και για τους πρόσφυγες.
Έχουμε πάρει μία σειρά από μέτρα, τις επόμενες μέρες, εβδομάδες η κατάσταση θα απαλυνθεί.
Με τη βοήθεια της ΕΕ ετοιμάζουμε καινούργια κέντρα, κλείνουμε τα παλιά, τα οποία ισομοιράζουμε σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης