Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ελάχιστη διάρκεια 25 ετών προτείνει η Κομισιόν να έχουν οι άδειες κινητής τηλεφωνίας στην Ε.Ε.

Reuters: Ελάχιστη διάρκεια 25 ετών προτείνει η Κομισιόν να έχουν οι άδειες κινητής τηλεφωνίας στην Ε.Ε.
Θα καταστεί δυνατή σε εθελοντική βάση η δημοπράτηση πανευρωπαϊκής άδειας ασύρματων τηλεπικοινωνίων ή αντίστοιχης άδειας που θα ισχύει ταυτόχρονα σε συγκεκριμένες χώρες-μέλη της Ε.Ε.
Ελάχιστη διάρκεια 25 ετών θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχουν οι άδειες που χορηγούνται στην Ε.Ε. για χρήση φάσματος ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιούνται από εταιρείες ασύρματων τηλεπικοινωνιών, ούτως ώστε να βελτιωθεί η διασφάλιση και βιωσιμότητα των επενδύσεών τους.
Αυτό αναφέρει την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 σε ρεπορτάζ του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται γνώση σχετικού εγγράφου της Κομισιόν.
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόκειται να δημοσιευτεί επισήμως τον ερχόμενο μήνα και αναμένεται να οδηγήσει σε αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί των τηλεπικοινωνιών μέχρι το 2018.
Για την επέκταση της ελάχιστης διάρκειας των τηλεπικοινωνιακών αδειών θα απαιτηθεί τόσο η έγκριση ξεχωριστά των χωρών-μελών της Ε.Ε., όσο και η υπερψήφισή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν, θα είναι δυνατή σε εθελοντική βάση η δημοπράτηση πανευρωπαϊκής άδειας ασύρματων τηλεπικοινωνίων ή αντίστοιχης άδειας που θα ισχύει ταυτόχρονα σε συγκεκριμένες χώρες-μέλη της Ε.Ε..
Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αποτέλεσμα της προτεραιότητας που έχει θέσει για την πρώιμη υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G στην ευρωπαϊκή αγορά κινητής τηλεφωνίας, η οποία εκτιμά πως θα παράγει ετήσια οφέλη 146,5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης