Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ισχυρότερο επίπεδο μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα ανήλθε η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ

Στο ισχυρότερο επίπεδο μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα ανήλθε η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Έναντι του ευρώ, το τουρκικό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα μέχρι τις 3,29240 λίρες, ενώ το απόγευμα στις 19:55 διαπραγματευόταν στις 3,30813 λίρες
Στο ισχυρότερο επίπεδό της έναντι του αμερικανικού νομίσματος μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 ενισχύθηκε η τουρκική λίρα την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, για να ανέλθει μέχρι τις 2,94436 λίρες ανά δολάριο ΗΠΑ.
Η βελτίωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας κατά 4% μετά τα στρατιωτικά γεγονότα στη γειτονική χώρα έχει ωφεληθεί, τόσο από τη διαφαινόμενη καθυστέρηση στην επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve, όσο και από την ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας που επισημοποιήθηκε νωρίτερα στην εβδομάδα με συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών στην Αγία Πετρούπολη.
Η σημερινή ενίσχυση της τουρκικής λίρας οφείλεται περισσότερο στην αδυναμία του δολαρίου, λόγω στοιχείων Ιουλίου του 2016 που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία, τα οποία ήταν κατώτερα των επενδυτικών προσδοκιών.
Έναντι του ευρώ, το τουρκικό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα μέχρι τις 3,29240 λίρες, ενώ το απόγευμα στις 19:55 διαπραγματευόταν στις 3,30813 λίρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης