Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπάει τα ρεκόρ η Wall Street - Ιστορικά υψηλά και από τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες

Σπάει τα ρεκόρ η Wall Street - Ιστορικά υψηλά και από τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες

Σήμερα ήταν η πρώτη φορά από το 1999 στην οποία και οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ στην ίδια συνεδρίαση

Ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη 11 Αυγούστου, ανερχόμενοι στο υψηλότερο κλείσιμο - αλλά και στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο - που έχει καταγραφεί ποτέ.
Μάλιστα, σήμερα ήταν η πρώτη φορά από το 1999 στην οποία και οι τρεις βασικοί δείκτες - S&P 500, Dow Jones Industrial Average (DJIA) και Nasdaq Composite - κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ στην ίδια συνεδρίαση.
Τους επενδυτές της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς φαίνεται πως ενθάρρυναν τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών λιανικών πωλήσεων στην Κίνα - όπως η Alibaba - που αποκαλύπτουν πως η καταναλωτική ζήτηση στην τεράστια κινεζική αγορά εξελίσσεται καλύτερα από τις προβλέψεις των δυτικών αναλυτών.
Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου κατά 4% συνέδραμε στη δημιουργία ενός θετικού και αισιόδοξου κλίματος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Αύριο στις ΗΠΑ πρόκειται να ανακοινωθούν τα ακόλουθα σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της οικονομίας των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να καθορίσουν τη χρηματιστηριακή τάση της Wall Street στις επόμενες ημέρες: Λιανικές πωλήσεις Ιουλίου 2016, καταναλωτική εμπιστοσύνη, επιχειρηματικά αποθέματα και δείκτης τιμών παραγωγών (PPI).
Στις 2.185,79 μονάδες διαμορφώθηκε το ιστορικό ρεκόρ στο οποίο έκλεισε ο S&P 500 μετά από άνοδο 0,47%, έχοντας ενισχυθεί ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 2.188,45 μονάδες (ιστορικό ρεκόρ).
Ρεκόρ στις 18.613,52 μονάδες πραγματοποίησε και ο δείκτης DJIA μετά από άνοδο 117,86 μονάδων (+0,64%), με υψηλότερη τιμή ημέρας τις 18.638,34 μονάδες (ιστορικό ρεκόρ).
Η άνοδος κατά 0,46% του δείκτη Nasdaq Composite τον οδήγησε στο νέο ιστορικό ρεκόρ των 5.228,40 μονάδων, έχοντας ανέλθει ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 5.235,29 μονάδες (ιστορικό ρεκόρ).
Η τιμή του ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης διαμορφώθηκε στα 0,22 δολάρια ΗΠΑ, μετά από μικρή υποχώρηση 0,92%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης