Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του Erdogan λόγω… πραξικοπήματος – Το 68% των πολιτών τον στηρίζει

Εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του Erdogan λόγω… πραξικοπήματος – Το 68% των πολιτών τον στηρίζει
Το εντυπωσιακό είναι πως στην αντίστοιχα έρευνα της εταιρείας τον μήνα Ιούνιο, το ποσοστό στήριξης των πολιτών στο πρόσωπο του Erdogan ήταν 47%
Την υποστήριξη του 68% των Τούρκων πολιτών απολαμβάνει πλέον ο Τούρκος Πρόεδρος, Tayyip Erdogan, καθώς το αποτυχημένο πραξικόπημα όχι μόνο δεν τον έβλαψε αλλά τον… ενίσχυσε.
Όπως διαπιστώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Metropoll, η οποία έλαβε χώρα από τις 28 Ιουλίου έως και τις 1 Αυγούστου, το 68% των Τούρκων εγκρίνει την πολιτική του Προέδρου.
Σε αντίθετο κλίμα, το 27% δηλώνει δυσαρεστημένο με τον «σουλτάνο».
Το εντυπωσιακό είναι πως στην αντίστοιχα έρευνα της εταιρείας τον μήνα Ιούνιο, το ποσοστό στήριξης των πολιτών στο πρόσωπο του Erdogan ήταν 47%, δηλαδή αυξήθηκε αμέσως μετά το πραξικόπημα κατά 21%!!
Το παράδοξο είναι πως τα ενισχυμένα ποσοστά στήριξης του Τούρκου Προέδρου παρατηρούνται σε μία περίοδο που η εγχώρια κυβέρνηση έχει συλλάβει ή θέσει σε διαθεσιμότητα πάνω από 60.000 εργαζομένους του κρατικού μηχανισμού, με την κατηγορία πως σχετίζονται με τον Fethullah Gulen, τον άνθρωπο που (σύμφωνα με τον Erdogan) «υποκίνησε» το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης