Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατασκηνώσεις για την φιλοξενία 2.000 προσφύγων ετοιμάζει στην Κρήτη η κυβέρνηση

Κατασκηνώσεις για την φιλοξενία 2.000 προσφύγων ετοιμάζει στην Κρήτη η κυβέρνηση
Οι πρόσφυγες, για να έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν στο camp, θα πρέπει πρώτα να έχουν ταυτοποιηθεί
Κατασκηνώσεις για την φιλοξενία συνολικά 2.000 προσφύγων ετοιμάζει στην Κρήτη θα ετοιμάσει αμέσως μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου (τον Νοέμβριο) η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα 11/8 ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας.
Οι πρόσφυγες, για να έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν στο camp, θα πρέπει πρώτα να έχουν ταυτοποιηθεί.
Οι παραπάνω χώροι φιλοξενίας θα είναι συνολικά τέσσερις, ένας σε κάθε νομό της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι απόλυτα οργανωμένα και οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και όχι σκηνές, ενώ θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στοιχειώδης εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών.
«Θα θέλαμε να ζητήσουμε, η Κρήτη να δεχθεί περίπου 2.000 πρόσφυγες ή μετανάστες, οι οποίοι θα μοιρασθούν στο νησί.
Το πώς θα γίνει η μοιρασιά, η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να το δουλέψουν μόνοι τους και εμείς να σεβαστούμε τις προτάσεις που θα κάνουν.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε από τη δική μας την πλευρά και είμαι βέβαιος και από την πλευρά της Κρήτης, όπως εκφράζεται μέσα από τις αρχές της, η προσπάθεια αυτή να πραγματοποιηθεί με τους καλυτέρους δυνατούς όρους.
Η κατανομή των μεταναστών θα γίνει στο σύνολο των Δήμων της Κρήτης και αυτό που θέλει η ΠΕΔ Κρήτης είναι να δημιουργηθούν χώροι με συνθήκες ανθρώπινες και αξιοπρεπείς για τους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν», δήλωσε ο κ. Μουζάλας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης