Πορτογαλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Μαδέρα - Τουλάχιστον 3 νεκροί και 2 τραυματίες

Πορτογαλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Μαδέρα - Τουλάχιστον 3 νεκροί και 2 τραυματίες
Περίπου 1.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Σε πύρινο κλοιό παραμένει η περιοχή Μαδέρα της Πορτογαλίας, όπου μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δύο ακόμα άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με σημερινή (10/8) ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Συγκεκριμένα, οι φωτιές έχουν πλήξει κυρίως την περιφερειακή πρωτεύουσα της Μαδέρας, τη Φουνσάλ, έχοντας προξενήσει εκτεταμένες ζημιές σε αρκετές κατοικίες, αναγκάζοντας περίπου 1.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Φουνσάλ, Paulo Cafofo, ανάμεσα στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γεγονός που οδήγησε στην απομάκρυνση ορισμένων τουριστών, οι οποίοι στεγάζονται προσωρινά σε στρατιωτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Σημειώνεται ότι οι πυρκαγιές στην περιοχή μαίνονται από το βράδυ της Δευτέρας (8/8), με τον πρωθυπουργός της χώρας να ανακοινώνει πως θα ζητήσει βοήθεια από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία, σε περίπτωση που η έντασή τους δεν έχει μειωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS