Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Επαναφέραμε με τη Ρωσία το στόχο για αύξηση του διμερούς εμπορίου στα 100 δισ. δολ.

Erdogan: Επαναφέραμε με τη Ρωσία το στόχο για αύξηση του διμερούς εμπορίου στα 100 δισ. δολ.
Μεταξύ άλλων, θα επιταχυνθούν οι διμερείς συνομιλίες Ρωσίας-Τουρκίας για την επανέναρξη των πτήσεων τσάρτερ από τη Ρωσία
Η Τουρκία και η Ρωσία επανέφεραν το στόχο αύξησης της ετήσιας αξίας του διμερούς εμπορίου τους στα 100 δισ. δολάρια ΗΠΑ, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 8 Αυγούστου 2016 ο Τούρκος πρόεδρος, Tayyip Erdogan, ο οποίος ταξίδεψε στη Ρωσία για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
Οι δύο άνδρες έβαλαν στο περιθώριο αυτά που τους χωρίζουν, για να συζητήσουν γι' αυτά που τους ενώνουν - όπως η ενέργεια, το εμπόριο, οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις - εκκινώντας την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων που είχαν ψυχρανθεί μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους σε συριακό εναέριο χώρο από τουρκικά F-16.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση λόγω της καθίζησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων της Δύσης για τη ρωσική εισβολή και προσάρτηση της (πρώην ουκρανικής) Χερσονήσου της Κριμαίας και τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία.
Η Τουρκία προσπαθεί να συνέλθει τόσο από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που συντάραξε το πολιτικό οικοδόμημα του Erdogan, όσο και από τις συνέπειες της γειτνίασης και εμπλοκής της στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, που οδήγησαν σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε τουρκικό έδαφος, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές.
Σύμφωνα με τον Erdogan, μεταξύ άλλων θα επιταχυνθούν οι διμερείς συνομιλίες Ρωσίας-Τουρκίας για την επανέναρξη των πτήσεων τσάρτερ από τη Ρωσία, στο πλαίσιο της σταδιακής αποκατάστασης του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης