Πολιτική

Δ. Βίτσας: Ο αριθμός των προσφύγων που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα δεν είναι τρομακτικός

Δ. Βίτσας: Ο αριθμός των προσφύγων που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα δεν είναι τρομακτικός
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε εντονότερη συνεργασία με την Ε.Ε. προκειμένου να στηριχθούν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου 
Ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών (περίπου 57.000) που υπάρχει στις δομές φιλοξενίας της Ελλάδας δεν είναι «τρομακτικός», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.
Όπως τόνισε, ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι η βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών, ώστε «οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα και έστω με μια πολύ μικρή ακόμα αύξηση, να ζήσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο».
Επίσης, μέσω δηλώσεων του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο κ. Βίτσας προανήγγειλε την εντονότερη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να στηριχθούν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τα οποία έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τουρισμό.
Ένα από τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι η μετακίνηση από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα όσων έχουν υποβάλλει αίτηση άσυλου, η οποία έχει εξεταστεί.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός εξαπέλυσε «πυρά» καυτά της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας πως «όλο αυτό το σύστημα, επικοινωνιακό και οικονομικό, που στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση, όχι απλά καταστροφολογεί, αλλά σε πολλά ζητήματα επιχειρεί την καταστροφή, η οποία δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης