Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin με Aliyev και Rohani στο Αζερμπαϊζάν μία ημέρα πριν τη συνάντηση με Erdogan

Συνάντηση Putin με Aliyev και Rohani στο Αζερμπαϊζάν μία ημέρα πριν τη συνάντηση με Erdogan
Στη συνάντησή τους στο Μπακού, οι τρεις άνδρες μεταξύ άλλων συνυπέγραψαν κοινή διακήρυξη συνεργασίας σε τομείς κοινών συμφερόντων
Επίσημη συνάντηση με τον Αζέρο πρόεδρο, Ilham Aliyev και τον Ιρανό πρόεδρο, Hassan Rohani, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊζάν, Μπακού, μία μόλις ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Tayyip Erdogan στην Αγία Πετρούπολη.
Στη συνάντησή τους στο Μπακού, οι τρεις άνδρες μεταξύ άλλων συνυπέγραψαν κοινή διακήρυξη συνεργασίας σε τομείς κοινών συμφερόντων.
Ο Ιρανός πρόεδρος ευχαρίστησε δημοσίως τον Putin για την ενεργό του ανάμειξη στην επίτευξη συμφωνίας της χώρας του με τη Δύση για την ανάσχεση του πυρηνικού της προγράμματος σε αντάλλαγμα με την άρση των οικονομικών κυρώσεων εναντίον της.
Το Αζερμπαϊζάν αντιμετωπίζει οικονομική κρίση λόγω της καθίζησης των τιμών του πετρελαίου, ενώ η εδαφική του διαμάχη με την Αρμενία για τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ παραμένει άλυτη και συνιστά μια διαρκή πηγή στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης