Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Φίλης: Δεν θα προχωρήσουμε σε μαζικές συγχωνεύσεις σχολείων – Κανονικά η λειτουργία των ολοήμερων

Ν. Φίλης: Δεν θα προχωρήσουμε σε μαζικές συγχωνεύσεις σχολείων – Κανονικά η λειτουργία των ολοήμερων
Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει σχετική συνεννόηση με του θεσμούς για τις προσλήψεις, ο υπουργός τόνισε πως «είναι ένα θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση»
Το υπουργείο Παιδείας δεν θα προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις σχολείων, ξεκαθάρισε ο Νίκος Φίλης, τονίζοντας πως πρέπει να διαφυλαχθεί «το δημοτικό σχολείο της γειτονιάς».
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ολοήμερων στα δημοτικά σχολεία, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «θα λειτουργήσουν όπως και πέρυσι, χωρίς όμως επτάωρα», τα οποία χαρακτήρισε «μη αποδοτικά».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα 8/8 στην τηλεόραση του Σκάι, αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που υιοθέτει το υπουργείο του στην ιδιωτική εκπαίδευση:
«Το ζήτημα που έχει να κάνει με την κατοχύρωση στοιχειωδών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν είναι στενά κλαδικό, είναι ένα θέμα από το οποίο εξαρτάται η αξιοπιστία του σχολείου», ενώ για το ωρολόγιο πρόγραμμα στο ιδιωτικά σχολεία, δήλωσε:
«Αν ένα σχολείο θέλει να κάνει επιπλέον πρόγραμμα, μπορεί να το κάνει, του το επιτρέπουμε, αρκεί να το δηλώνει.
Να δηλώνει αν γίνεται δωρεάν ή με επιπλέον χρήματα. Και αν γίνεται με επιπλέον χρήματα, αυτά να φορολογούνται».
Απαντώντας στις κατηγορίες ότι «το υπουργείο υλοποιεί την πολιτική των συνδικαλιστών στον χώρο», ο κ. Φίλης ανέφερε πως το υπουργείο υλοποιεί «μια πολιτική που ξεκίνησε από τον Γεώργιο Ράλλη και τον Ευάγγελο Παπανούτσο το 1977».
Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, ανέφερε πως «για φέτος, υπάρχουν πιστώσεις για περίπου 21 χιλιάδες (20.800) αναπληρωτές, όσα είναι τα κενά, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2017 θα γίνουν οι πρώτες -μετά από 7-8 χρόνια- μόνιμες προσλήψεις, μαζικοί διορισμοί, εκπαιδευτικών στο Δημόσιο».
«Σε βάθος τριετίας περίπου, θα διοριστούν 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, όσοι είναι και οι αναπληρωτές που προσλαμβάνουμε», συμπλήρωσε.
Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει σχετική συνεννόηση με του θεσμούς για τις παραπάνω προσλήψεις, τόνισε πως «είναι ένα θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση».
Τέλος, για την ειδική αγωγή, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα ιδρυθούν επιπλέον 400 τμήματα ένταξης, ενώ για τα παιδιά των προσφύγων ότι θα δημιουργηθούν τμήματα υποδοχής σε κέντρα φιλοξενίας, αλλά και νηπιαγωγεία και δομές δημιουργικής απασχόλησης, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να μπουν σταδιακά στα σχολεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης