Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεδίκογλου (ΝΔ): Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και θα τις υλοποιήσουμε γρήγορα και σωστά

Κεδίκογλου (ΝΔ): Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και θα τις υλοποιήσουμε γρήγορα και σωστά
«Είναι εντολή μας να μην ξαναπούμε τίποτα που δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε», αναφέρει ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ, Σ. Κεδίκογλου
«Εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και θα τις υλοποιήσουμε γρήγορα και σωστά», υπογραμμίζει  ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος επικρίνει την κυβέρνηση ότι ψηφίζει μεταρρυθμίσεις που δεν εφαρμόζει.
Γι' αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η Αξία",  «δεν θα υπάρξουν τα προσδοκομενα θετικά αποτελέσματα».
Σημειώνει δε, πως «οι δανειστές φρόντισαν και επέβαλαν στον κ. Τσίπρα τον "αυτόματο κόφτη"», επειδή «ξέρουν ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
Ο ίδιος δεν αποκλείει προσφυγή στις κάλπες, εντός του 2016, καθώς εκτιμά ότι «η κατάρρευση των εσόδων που ήδη διαπιστώνεται και αναμένεται να επιδεινωθεί», θα κάνει ελκυστικότερο το "στρίβειν δια των εκλογών" για τον κ. Τσίπρα».
«Τίποτα δεν αποκλείεται», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει «στη ΝΔ έχουμε υποχρέωση να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, και αυτό κάνουμε».
Ο ίδιος κάνει λόγο για «φανφάρες και ανούσια εγκαίνια, νέες υποσχέσεις παροχών» εκ μέρους του πρωθυπουργού, ενώ σε ερώτηση πώς μπορούν οι πολίτες να εμπιστευθούν εκ νέου τη ΝΔ απαντά «γιατί θα παρουσιάσουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα αναλυτικό και κοστολογημένο».
Κατά τον ίδιο, «σε κάθε περίπτωση, είναι εντολή μας να μην ξαναπούμε τίποτα που δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε».
Σχετικά με το θέμα των συνεργασιών, αναφέρει ότι υπάρχει βάση σύμπλευσης με κάθε κόμμα του δημοκρατικού τόξου που πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και συμφωνεί με τις προτεραιότητες της ανάπτυξης της οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Όπως σημειώνει «με το ΠΑΣΟΚ έχει αποδειχθεί ότι μπορούμε να συνεργαστούμε» και «με το Ποτάμι έχουμε βρεθεί στο ίδιο μήκος κύματος σε μια σειρά ζητημάτων στη Βουλή».
Περαιτέρω, εκτιμά ότι «χάνεται άλλη μια ευκαιρία για την ουσιαστική αναθεώρηση που χρειάζεται το Σύνταγμα», προσθέτοντας την πρόταση της ΝΔ, να εγκριθούν απ' αυτή τη Βουλή τα αναθεωρητέα άρθρα που επιθυμεί κάθε κόμμα, και η κυβερνητική πλειοψηφία των επόμενων εκλογών να ψηφίσει τα άρθρα «που ουσιαστικά θα έχουν εγκρίνει οι πολίτες», ενώ θέτει το ερώτημα γιατί «ενοχλεί» τον κ. Τσίπρα, που «του αρέσουν τόσο πολύ τα δημοψηφίσματα», «να έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα οι επόμενες βουλευτικές εκλογές».
Κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, αναφέρει πως αυτό που προέχει τώρα δεν είναι η απόδοση ευθυνών, αλλά η αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφής.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ρητινοσυλλέκτες, «που έχασαν την πηγή εισοδήματός τους όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα είκοσι και πλέον χρόνια», αλλά και για τους επαγγελματίες της περιοχής, «που βλέπουν τα προσδοκόμενα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται- για παράδειγμα, σχεδόν όλες οι κρατήσεις για τον Αύγουστο ακυρώθηκαν».
Σημειώνει ότι η Λίμνη παραμένει πανέμορφη και πως πρέπει να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να συνεχίσει να την επισκέπτεται, ενώ ζητά να στηριχτεί η διαδικτυακή καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννης, «γιατί παρά τη ζημιά ο τόπος μας έχει πλούσιες ομορφιές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης