Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιόλογα κέρδη στη Wall Street, ελέω αύξησης των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ

Αξιόλογα κέρδη στη Wall Street, ελέω αύξησης των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ
Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο, στο 4,9%
Με αξιόλογα κέρδη ξεκίνησε η σημερινή (5/8) συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, Κατά 255.000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο του 2016 στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που καταδεικνύει το υγειές περιβάλλον που επικρατεί στον τομέα της απασχόλησης, παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται στην οικονομία της χώρας.
Η δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία «εκτόξευση» των θέσεων εργασίας έρχεται να διώξει την οποιαδήποτε αμφιβολία επικρατούσε σχετικά με την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, μετά την ασυνήθιστα αδύναμη αύξηση της απασχόλησης το Μάιο.
Να σημειώσουμε ότι οι αναλυτές ανέμεναν η αύξηση των θέσεων εργασίας να ανέλθει στις 185.000.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο, στο 4,9%, την ίδια στιγμή που η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βρίσκεται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.
Στα της συνεδρίασης, άνοδο 0,79%, στις 18.497,82 μονάδες, καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ενώ στο +0,86% διαπραγματεύεται ο τεχνολογικός Nasdaq, που διαμορφώνεται στις 5.210,77 μονάδες.
Τέλος, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,64%, στις 2.178,02 μονάδες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης