Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η Bank of England θα μειώσει τα επιτόκια στο 0,1% τον Νοέμβριο του 2016

tags :
Citigroup: Η Bank of England θα μειώσει τα επιτόκια στο 0,1% τον Νοέμβριο του 2016
Χθες η Τράπεζα της Αγγλίας προσάρμοσε τις προβλέψεις της και παρουσίασε ένα μεγάλο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις
Νέα μείωση των επιτοκίων από την Bank of England προβλέπουν οι αναλυτές της Citigroup, σε ανάλυση με ημερομηνία 5 Αυγούστου 2016, στον απόηχο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η ΒοΕ ως απάντηση στις συνέπειες του Brexit.
Το Brexit επανέφερε την ποσοτική χαλάρωση στη Μ. Βρετανία ( UK: Brexit Brings Back QE), τιτλοφορείται η έκθεση την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Χθες η Τράπεζα της Αγγλίας προσάρμοσε τις προβλέψεις της και παρουσίασε ένα μεγάλο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αμερικανικής τράπεζας.
Πέραν της αναμενόμενης μείωσης του βασικού επιτοκίου στο 0,25%, η BoE ανακοίνωσε την επέκταση του QE κατά 60 δισ. στερλίνες, αγορά εταιρικών ομολόγων 10 δισ. καθώς και πρόγραμμα έως 100 δισ. στερλίνες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί η παροχή δανείων από τις τράπεζες.
Επίσης, άφησε «παράθυρο» για νέα μείωση επιτοκίων, εάν δεν υπάρξει άμεση ανάκαμψη στα στοιχεία για την οικονομία.
Η Citi εκτιμά ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει εκ νέου το επιτόκιο στο 0,1% τον Νοέμβριο του 2016.
Tο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας έχει στόχο να αποτρέψει την ύφεση της βρετανικής οικονομίας, λόγω της επικράτησης του Brexit στο δημοψήφισμα.
H μείωση των επιτοκίων θα επηρεάσει τα επιτόκια καταθέσεων, καθώς και μια σειρά στεγαστικών επιτοκίων, με στόχο να ενισχύσει τη ζήτηση για τα νοικοκυριά συγκεκριμένα.

Οι προβλέψεις Citigroup - Bank of England για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στη Βρετανία




www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης