Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες ανοδικές τάσεις στη Wall Street, στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων από τη BoE

Ήπιες ανοδικές τάσεις στη Wall Street, στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων από τη BoE
«Το QE δεν είναι σημάδι δύναμης, αλλά αδυναμίας»
Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στην εκκίνηση της σημερινής (4/8) συνεδρίασης στη Wall Street, στον απόηχο της απόφασης της Τραπέζης της Αγγλίας (Bank of England - BoE) να μειώσει το βασικό επιτόκιο και να αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Πιο συγκεκριμένα, η νομισματική επιτροπή της BoE προχώρησε σήμερα σε μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, αύξησε το πρόγραμμα QE κατά 60 δισ. στερλίνες, ενώ ξεκίνησε και πρόγραμμα αγορά εταιρικών ομολόγων, ύψους 10 δισ. στερλινών.
Η κίνηση της BoE να λάβει μέτρα νομισματικής χαλάρωσης ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, τονίζει ο Peter Cardillo, αναλυτής της First Standard Financial, εκτιμώντας ότι υπάρχει ο φόβος της ύφεσης.
Ο ίδιος υποστηρίχει ότι «το QE δεν είναι σημάδι δύναμης, αλλά αδυναμίας».
Ο Nick Raich, διευθύνων σύμβουλος της The Earnings Scout, αναφέρει πως η άνοδος των δεικτών αιτιολογείται από το γεγονός ότι κάθε φορά που μια κεντρική τράπεζα τυπώνει χρήμα οι «bears» γίνονται για λίγο «bulls», για να μη χάσουν κέρδη.
Στα της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,17%, στις 18.386,53 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,19%, στις 5.169,56 μονάδες, και ο S&P 500, δείκτης-βαρόμετρο, καταγράφει κέρδη 0,10%, στις 2.166,03 μονάδες. 



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης