Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Standard: Υποχρέωση της Ευρώπης να τηρήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία

Der Standard: Υποχρέωση της Ευρώπης να τηρήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία
H αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μπορεί να γίνει μόνο από κοινού, όσες προκαταλήψεις κι αν υπάρχουν
Στην ένταση που επικρατεί μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών τις τελευταίες ημέρες αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σε σημερινό (3/8) δημοσίευμά της, που επικαλείται η Deutsche Welle.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα, «σε περίπτωση που η Τουρκία ακυρώσει την συμφωνία με την ΕΕ στο προσφυγικό, τότε αυτό θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε Γερμανία και Αυστρία», καθώς «αν η Άγκυρα ανοίξει τα σύνορά της τόσο προς τη Συρία όσο και προς την Ελλάδα η ΕΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη με κύματα προσφύγων χωρίς προηγούμενο».
Ως εκ τούτου, εκτιμά η Standard, η κριτική στην Τουρκία και η αποφασιστική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρέωση.
Προειδοποιεί, πάντως, πως η όποια κριτική δε θα πρέπει να επηρεάζεται από το συναίσθημα, καθιστώντας σαφές πως «η Ευρώπη οφείλει να παραμείνει σε διάλογο με την Τουρκία για να μπορέσει η κριτική των Ευρωπαίων να φθάσει σε αυτούς που πρέπει».
Η Standard παραδέχεται, βέβαια, πως υπάρχει και το ίδιον συμφέρον των δύο πλευρών, καταλήγοντας, με την εκτίμηση πως «η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μπορεί να γίνει μόνο από κοινού, όσες προκαταλήψεις κι αν υπάρχουν».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης