Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, επενδύσεις και αξιολόγηση στη φθινοπωρινή ατζέντα του Μαξίμου

Κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, επενδύσεις και αξιολόγηση στη φθινοπωρινή ατζέντα του Μαξίμου
Πρωτοβουλίες Τσίπρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Η τριπλή φθινοπωρινή ατζέντα της κυβέρνησης, την οποία παρουσίασε σε χθεσινό (1/8) του ρεπορτάζ το BankingNews.gr, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με τους επιτελείς και τους στενούς του συνεργάτες το μεσημέρι της Τρίτης (2/8).
Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από όλους να μην υπάρξει θερινή ανάπαυλα, καθώς, όπως είπε, πρέπει να κερδηθεί χρόνος και να τηρηθούν στο απόλυτο τα χρονοδιαγράμματα του κυβερνητικού σχεδιασμού.
Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και να υπάρξει επιτάχυνση όλων των δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο και επενδυτικό χαρακτήρα.
Μάλιστα, όπως φέρεται να είπε στους συνεργάτες του, κοινωνική πολιτική, ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στην ίδια σύσκεψη, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τους συνεργάτες του να ενημερώσουν όλους τους συναρμόδιους υπουργούς ότι η πολιτική για το «ξεκόλλημα» μεγάλων έργων και την ολοκλήρωσή τους, όπως έγινε με το αεροδρόμιο της Πάρου και το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, αποδίδει και πρέπει να συνεχιστεί.
Ο Αλ. Τσίπρας κατέστησε σαφές πως οι πολίτες πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν χειροπιαστά αποτελέσματα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, με δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και θα παρέχουν ένα πλέγμα στήριξη και προστασίας, ειδικά σε όσους έχουν υποστεί περισσότερο τις συνέπειες από την πολυετή εφαρμογή των Μνημονίων.
Ο Αλ. Τσίπρας, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, επεσήμανε πως η ασκούμενη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα κριθεί στην πράξη και σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις για τα πλεονάσματα, με τις ίδιες πηγές να επιβεβαιώνουν τα όσα έγραφε το BankingNews, ότι ο πρωθυπουργός ζητά επιτάχυνση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, με προσεκτικές κινήσεις, σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά χωρίς καθυστερήσεις.
Τα θεσμικά ζητήματα και η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος παραμένουν ψηλά στη φθινοπωρινή ατζέντα, ενώ, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο Αλ. Τσίπρας στη σημερινή σύσκεψη τόνισε πως θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πρώτος σταθμός η 25η Αυγούστου, όπου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Παρίσι, μετά την πρόκληση του γάλλου προέδρου Francois Hollande, για τη συνάντηση των προοδευτικών ηγετών της Ευρώπης.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο έλληνας πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλία για συναντήσεις των ηγετών του Νότου στην Αθήνα, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου προοδευτικής πολιτικής, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Δ. Αλ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης