Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Αυτό που συμβαίνει στον S&P 500 είναι κάτι που θα δούμε μία φορά στα 10.000 χρόνια

JP Morgan: Αυτό που συμβαίνει στον S&P 500 είναι κάτι που θα δούμε μία φορά στα 10.000 χρόνια
Η αγορά φαίνεται ότι είναι «καρφωμένη» σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο τιμών - Έρχεται αύξηση της μεταβλητότητας
Από τη νίκη του Brexit και έπειτα οι επενδυτές, και κυρίως οι «αρκούδες», ξύνουν τα κεφάλια τους όχι μόνο για το τεράστιο ράλι του S&P 500, αλλά, επίσης και για την φαινομενική ικανότητα της αγοράς να αφομοιώνει άμεσα οποιαδήποτε στοιχειώδη αρνητική είδηση, τόσο από οικονομικής όσο και γεωπολιτικής άποψης.
Αποτέλεσμα είναι ο δείκτης να κινείται και να βρίσκει στήριξη στο επίπεδο περίπου των 2.150 μονάδων.
Και ενώ έχουν υπάρξει εικασίες περί παρέμβασης της κεντρικής τράπεζας για να στηρίξει τον S&P κάθε φορά που πλησιάζει αυτό το επίπεδο, αποδεικνύεται ότι υπάρχει και ένας άλλος λόγος για τον οποίο η αγορά παραμένει «καρφωμένη» στο εύρος 2.150 - 2.180 μονάδων.
Την εξήγηση δίνει ο επικεφαλής αναλυτής της JP Morgan, Marko Kolanovic.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 14 ημερών διαπραγμάτευσης, η αγορά δεν κινείται περισσότερο από περίπου 50 μονάδες βάσης (0,5%) σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, και στις 8 ημέρες κινήθηκε μόλις κατά περίπου 10 μονάδες βάσης (0,1%).
Το γράφημα δείχνει τις κινήσεις αναστροφής του S&P 500 που ουσιαστικά τον κρατούν αμετάβλητο τις περισσότερες ημέρες από τις 14 Ιουλίου.



Θα περίμενε κανείς αυτό το σενάριο να συμβεί μία φορά κάθε περίπου 10.000 χρόνια.
Το γεγονός ότι βλέπουμε αυτού του είδους τη συμπεριφορά αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα της αγοράς, που σε αυτή την περίπτωση οδηγείται από την αντιστάθμιση της έκθεσης κινδύνου.
Κυριολεκτικά, η αγορά καρφώθηκε σε ένα συγκεκριμένο σημείο».
Και ο Kolanovic καταλήγει:
«Καθώς αυτή η κατάρρευση της πραγματικής μεταβλητότητας δεν είναι μια θεμελιώδης αλλαγή του συγκεκριμένου καθεστώτος, αναμένουμε ότι η πραγματική μεταβλητότητα θα αυξηθεί.
Οι επενδυτές θα πρέπει να αυξήσει την μόχλευσή τους και να ορίσουν την προστασία τους πιο κοντά στο τρέχον επίπεδο της αγοράς.
Αυτό θα θέσει το σκηνικό στάδιο για μια πιο ταχεία αύξηση της μεταβλητότητας».
Αν οι κεντρικές τράπεζες ανταποκριθούν με ακόμα περισσότερα από τα ίδια μέτρα για την επερχόμενη «αύξηση της μεταβλητότητας», μένει να φανεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης