Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης (υπ. Υποδομών): Το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο θα «ανοίξει» 3.000 νέες θέσεις εργασίας

Σπίρτζης (υπ. Υποδομών): Το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο θα «ανοίξει» 3.000 νέες θέσεις εργασίας
Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, οι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε βάθος 10ετίας
Περί τις 3.000 νέες θέσεις θα δημιουργηθούν, σε βάθος 10ετίας, στο Θριάσιο Πεδίο, όπου θα επενδυθούν περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ.
«Η νέα αυτή επένδυση, ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ θα δημιουργήσει σε βάθος δεκαετίας, περίπου 3.000 νέες θέσεις εργασίας» τονίζει σε σχετική του δήλωση του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ειδικότερα, ο υπουργός επισημαίνει πως πρόκειται για μία επένδυση, η οποία θα αναδείξει τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές.
«Ο σχεδιασμός και η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο αποτελεί στρατηγικό στόχο για την ανάπτυξη τόσο του τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και ειδικά των σιδηροδρομικών όσο και για τη λειτουργία του ως πύλης για τη μεταφορά εμπορευμάτων στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά και στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπογραμμίαζει ότι «η ανάπτυξη ενός τέτοιου τύπου οργανωμένου εμπορευματικού κέντρου θα συμβάλλει στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους μεταφορών, άρα και της μείωσης του κόστους των προϊόντων.
Παράγοντας, ο οποίος θα δώσει αποφασιστική ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρα μας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, πρωταρχική στόχευση της κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) αλλά και της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, είναι η υλοποίηση της επένδυσης στο Θριάσιο Πεδίο να διέπεται από κανόνες διαφάνειας, αποτελεσματικότητας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης