Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ για προσφυγικό: H συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας έχει ανασταλεί de facto μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

ΟΗΕ για προσφυγικό: H συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας έχει ανασταλεί de facto μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Vincent Cochetel (UNHCR): «Είναι πολύ νωρίς να προσδιοριστεί κατά πόσο τα γεγονότα στην Τουρκία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις αφίξεις στην Ε.Ε.»
H συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό έχει ανασταλεί de facto, διότι δεν υπάρχουν πλέον συνομιλητές από τουρκικής πλευράς, καθώς από το πραξικόπημα και εντεύθεν, οι Τούρκοι αξιωματικοί που λειτουργούσαν ως σύνδεσμοι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και ως εκ τούτου, οι επιστροφές προσφύγων και μεταναστών έχουν σταματήσει.
Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) Vincent Cochetel.
Για τον ίδιο, η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τουρκία σε συνέχεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τα περιθώρια που διαθέτουν Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και λοιπές ανθρωπιστικές οργανώσεις να δράσουν στη χώρα.
Σε ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, ο ίδιος επεσήμανε, ότι «είναι πολύ νωρίς να προσδιοριστεί κατά πόσο τα γεγονότα στην Τουρκία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις αφίξεις στην Ε.Ε.», ένα ερώτημα που βεβαίως ενδιαφέρει την Ελλάδα στον υπερθετικό βαθμό.
Για τον Cochetel, η απόπειρα πραξικοπήματος δημιουργεί επιπλοκές για την επίτευξη των διαφόρων στόχων της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης