Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Πτώση -9% για τον S&P 500 έως τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το Νοέμβριο του 2016

Deutsche Bank: Πτώση -9% για τον S&P 500 έως τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το Νοέμβριο του 2016
Οι μετοχές συχνά κινούνται πτωτικά, έπειτα από ένα πολύ καλό καλοκαίρι
Η επόμενη κίνηση του S&P 500 κατά 5% θα είναι προς τα κάτω, επισημαίνει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank για τις αμερικανικές μετοχές, David Bianco.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο δείκτης θα μπορούσε να υποχωρήσει έως και 9% πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Τα ιστορικά δεδομένα στηρίζουν αυτή την πρόβλεψη.
Σε σημείωμα, τη Δευτέρα, Bianco επεσήμανε ότι μία μεγάλη πτώση στις μετοχές συνήθως συμβαίνει μετά το καλοκαίρι, αν ένα υψηλό έτους επιτευχθεί τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.
Από το 1961, οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο 8% σε όλες τις ρευστοποιήσεις από τις κορυφές αυτών των μηνών στους πυθμένες πριν από το Νοέμβριο, σημείωσε ο Bianco.
Εξαιρώντας τις bear markets το 1987 και το 1990, οι υποχωρήσεις κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο στο 6,6%.
Ο S&P 500 σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου διέσχισε το ενδοσυνεδριακό υψηλό που που πέτυχε την Παρασκευή 30 Ιουλίου, αν και οι μεγάλοι δείκτες διαπραγματεύονταν με μικρές μεταβολές.
Επιπλέον, ο Bianco σημειώνει ότι σε όλη την διάρκεια του έτους ο δείκτης S&P 500 έχει πιάσει κορυφή το Δεκέμβριο τις περισσότερες φορές από το 1960, όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα.

Screen Shot 2016 08 01 at 11.51.00 AM

Αλλά οι επενδυτές δεν θα πρέπει να το δέχονται αυτό ως δεδομένο, προειδοποιεί ο ίδιος, λόγω των ρευστοποιήσεων που συχνά ακολουθούν ένα υψηλό ρερκό εντός του καλοκαιριού.
«Κυνηγώντας το καλοκαιρινό ράλι είναι επικίνδυνο», δήλωσε ο Bianco.
«Η πρόσφατη ανανεωμένη αδυναμία του πετρελαίου και δύναμη του δολαρίου αποτελούν πρόκληση για την ανάπτυξη υγιών κερδών ανά μετοχή (EPS)».
Όπως και κάθε άλλη ανάλυση της συμπεριφοράς της αγοράς με βάση κάποιο χρονολόγιο, αυτη δεν αποτελεί εγγύηση για το τι θα συμβεί.

Πρώτη ενημέρωση: Δευτέρα 01/08/2016, 20:39

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης