Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των τελευταίων τραπεζικών stress tests

Credit Suisse: Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των τελευταίων τραπεζικών stress tests
Η Credit Suisse συστήνει την επένδυση σε ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν διαθέτουν μεγάλη έκθεση στην Ε.Ε., με προτίμηση σε όσες παράγουν έσοδα σε δολάρια ΗΠΑ
Καθησυχαστικά χαρακτηρίζει σε ανάλυσή της τα αποτελέσματα των τελευταίων «τεστ αντοχής» (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών η ελβετική Credit Suisse, επισημαίνοντας ότι αυτά είναι θετικά, αξιολογούμενα στη βάση των κριτηρίων SREP (Supervisory Review and Evaluation Process) της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA).
Όπως αναφέρει η ελβετική τράπεζα, τα εποπτικά κεφάλαια CET1 (Common Equity Tier 1) των ευρωπαϊκών τραπεζών κατάφεραν να ξεπεράσουν το επίπεδο 8,5% των «τεστ αντοχής» του 2014, για να ανέλθουν τώρα σε 9,2%, γεγονός που συνιστά αξιόλογη βελτίωση.
Η Credit Suisse τονίζει, ότι εκτός από κάποιες ιταλικές τράπεζες, τα stress tests δεν έχουν οδηγήσει άμεσα σε ανακοινώσεις αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου από άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Στην ανάλυσή της, η ελβετική τράπεζα επισημαίνει, ότι στο τελευταίο τρίμηνο οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υποχωρήσει κατά 13% σε σύγκριση με το σύνολο της αγοράς, διαπραγματευόμενες αυτήν την περίοδο σε 0,77 φορές την ενσώματη λογιστική αξία ανά τίτλο (TBV).
Για την Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση των ευρωπαϊκών «τεστ αντοχής» οι επενδυτές τραπεζικών μετοχών θα πρέπει να παραμείνουν επιλεκτικοί και να προτιμούν μεταξύ άλλων τράπεζες οι οποίες να διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση - μεταξύ άλλων για να προστατεύονται τα μερίσματα - και ικανότητα απορρόφησης τυχόν μεταβολών στο κριτήριο SREP της EBA.
Η τράπεζα συστήνει επίσης την επένδυση σε ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν διαθέτουν μεγάλη έκθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με προτίμηση σε όσες παράγουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους σε δολάρια ΗΠΑ.
Στις τράπεζες οι οποίες για την Credit Suisse ικανοποιούν τα ανωτέρω κριτήρια περιλαμβάνονται οι Danske, Intesa, Bankia, Erste και NDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης