Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πόλεμος δηλώσεων ΠΑΣΟΚ – Γεροβασίλη για τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση

Πόλεμος δηλώσεων ΠΑΣΟΚ – Γεροβασίλη για τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση
Για ολοκληρωτική κρατική παρέμβαση στην ιδιωτική εκπαίδευση κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ
Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του ΠΑΣΟΚ έχει ξεσπάσει με αφορμή τις προτεινόμενες αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Αφορμή υπήρξε η τοποθέτηση της κας. Γεροβασίλη, η οποία επικαλέστηκε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, βάσει του οποίου αν και ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ των αλλαγών στην ιδιωτική εκπαίδευση, η ανακοίνωση που εκδόθηκε ήταν άλλη, με ευθύνη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, ρωτούσε αν πράγματι ήταν θετικός ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ζητήσει αμέσως μετά τις διακοπές του 15Αύγουστου προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ώστε να συζητηθούν «όλα αυτά και άλλα πολλά».
Στην κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, Δ. Κωνσταντόπουλος.
«Στόχος οποιασδήποτε ρύθμισης για τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να είναι η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί και η διατήρηση ενός σταθερού πλαισίου κρατικής εποπτείας.
Να σέβεται και να προασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να ακυρώνει την ευελιξία και τη δυναμική που χαρακτηρίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Να αποτρέπει αυθαίρετες πρακτικές από όπου και αν προέρχονται, ιδιωτικό ή συνδικαλιστικό επίπεδο.
Η εργασιακή ασφάλεια, σε συνδυασμό με την υγιή επιχειρηματικότητα και την τήρηση των κανόνων πρέπει να είναι η προτεραιότητα μιας σύγχρονης προοδευτικής πολιτικής.
Στη λογική αυτή, το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε και εφάρμοσε μια σειρά πρωτοποριακών και λειτουργικών διατάξεων (Ν.1351/83, 1566/85, 2986/02, 3848/2010), διασφαλίζοντας την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ της παντελούς απουσίας κρατικής εποπτείας και της ολοκληρωτικής κρατικής παρέμβασης.
Λογικές που δε συνάδουν σε ένα σύγχρονο, ευνομούμενο, ευρωπαϊκό κράτος σε ένα διεθνές περιβάλλον με ραγδαίες εξελίξεις» επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όμως επιτέθηκε στην ηγεσία του υπ.Παιδείας.
«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε μια επίδειξη αριστεροσύνης, εισηγείται στη Βουλή μια ρύθμιση περιοριστική, αντιφατική με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πραγματικότητα αλλά και τις επιλογές της σε άλλους κρίσιμους τομείς που αφορούν εργασιακά δικαιώματα.
Η πρόταση του Υπουργείου απορρυθμίζει το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Μάλιστα δεν μας έχει απαντήσει ο κ. Φίλης γιατί την ίδια ρύθμιση συνεχώς την επαναφέρει και συνεχώς την αποσύρει .
Είναι σαφές ότι δεν υιοθετούμε τη λογική εγκλωβισμού της πλειοψηφίας των ιδιωτικών σχολείων, ούτε μπορούμε να στηρίξουμε μια πρόχειρη προσπάθεια που αντιβαίνει την εκπαιδευτική, εργασιακή και οικονομική πραγματικότητα» επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης