Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Age: Εν αναμονή των stress tests για τις Monte dei Paschi, Deutsche Bank και Commerzbank

The Age: Εν αναμονή των stress tests για τις Monte dei Paschi, Deutsche Bank και Commerzbank
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ιταλική τράπεζα δεν έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν το 2014
Η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi, για άλλη μια φορά, αναμένεται να είναι μεταξύ των τραπεζών που πηγαίνουν χειρότερα στα stress tests, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές για αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα, theage.com, η απόδοση των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών Deutsche Bank και Commerzbank, θα πρέπει επίσης να παρακολουθηθεί στενά μετά την πτώση στην κερδοφορία τους κατά τους τελευταίους μήνες.
Χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποια τράπεζα περνάει και ποια όχι τα stress tests, είναι πιθανό να δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση καθώς κάθε τράπεζα μπορεί να «διαβάσει» τα αποτελέσματα με τον πιο θετικό τρόπο.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι το συνολικό ύψος των κεφαλαίων σε όλες τις τράπεζες της ζώνης του ευρώ βρίσκεται ήδη σε ικανοποιητικά επίπεδα και ότι τα stress tests δεν αναμένεται να οδηγήσει σε νέες απαιτήσεις για κεφαλαιακή ενίσχυση.

Οι απόψεις των αναλυτών

Σύμφωνα με την Μorgan Stanley, τα stress tests θα έχουν ως αποτελέσματα οι ρυθμιστικές αρχές να δώσουν το σήμα για μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των ιταλικών τραπεζών.
Η Monte dei Paschi αναμένεται να επαναλάβει την κακή απόδοσή του από τον τελευταίο έλεγχο υγείας σχεδόν πριν από δύο χρόνια, λένε οι αναλυτές.
«Τα κακά νέα είναι ότι τα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν κατά το 2014 δεν αντιμετωπίστηκαν», δήλωσε ο τραπεζικός αναλυτής Nicholas Veron της ΕΕ επικεντρώθηκε think tank Bruegel.
«Από πολιτική άποψη, είμαστε ακόμη στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού στην ευρωπαϊκή τραπεζική εποπτεία και η Ιταλία εξακολουθεί να είναι πίσω» λένε αναλυτές του Bruegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης