Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ
Τα απογοητευτικά στοιχεία απομακρύνουν το σενάριο αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης ξεκινά η συνεδρίασης της Παρασκευής 29 Ιουλίου στη Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα για την αμερικανική ανάπτυξη το β’ τρίμηνο του 2016.
Αναλυτικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε με ρυθμό +1,2% το β’ τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2015, ενώ αναθεώρησαν καθοδικά την ανάπτυξη του α’ τριμήνου του έτους, σε +0,8%, από +1,1% προηγουμένως.
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη άνω +1,5% για το β’ τρίμηνο, με τους πλέον αισιόδοξους να μιλούν για ανάπτυξη ανώτερη του +2%, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χείρω, παρά τη δυναμική αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης (+4,2%).
Τα απογοητευτικά αυτά στοιχεία απομακρύνουν το σενάριο αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο, με τους επενδυτές να αποτιμούν αυτή την εξέλιξη.
Παράλληλα, το επενδυτικό κλίμα είναι επιβαρυμένο, τόσο από τις αποφάσεις της Τραπέζης της Ιαπωνίας, που ήταν υποδεέστερες του αναμενόμενου, όσο και από την έντονη ανησυχία για τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών που ανακοινώνονται σήμερα.
Στα της συνεδρίασης, οριακές απώλειες καταγράφουν οι Dow Jones και S&P 500, με τον πρώτο στο -0,17% και τις 18.425,53 μονάδες και τον δεύτερο στο -0,04% και τις 2.169,22 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται οριακά σε θετικό έδαφος (+0,08%), στις 5.159,33 μονάδες.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης