Τελευταία Νέα
Διεθνή

Staley (CEO Barclays): Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις

tags :
Staley (CEO Barclays): Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις
Ο Staley παραδέχθηκε ότι το ευρύ τραπεζικό περιβάλλον εξακολουθεί να θέτει προκλήσεις και για την Barclays, παρά την αισιοδοξία που έχει εκφράσει για την πορεία της βρετανικής τράπεζας
Την εκτίμηση ότι ο τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης βρίσκεται σε δύσκολη θέση εξέφρασε σήμερα (29/7) με δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Barclays, Jes Staley, ενόψει των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών τραπεζών για τα stress tests, τα οποία ανακοινώνονται στο τέλος της ημέρας.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Staley στο δίκτυο CNBC, «ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέα βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις», τονίζοντας παράλληλα ότι «εάν κοιτάξουμε τις 12 κορυφαίες τράπεζες στην Ευρώπη, κατά μέσο όρο οι συναλλαγές γίνονται με έκπτωση -50% της λογιστικής αξίας, γεγονός που δεν είναι υγειές για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Παράλληλα, ο Staley παραδέχθηκε ότι το ευρύ τραπεζικό περιβάλλον εξακολουθεί να θέτει προκλήσεις και για την Barclays, παρά την αισιοδοξία που έχει εκφράσει για την πορεία της βρετανικής τράπεζας.
«Οι αγορές είναι δύσκολες, οι κεφαλαιαγορές διέρχονται μια σημαντική αναδιάρθρωση και οι τράπεζες διέρχονται επίσης μία σημαντική αναδιάρθρωση, χρησιμοποιώντας περισσότερα κεφάλαια, γεγονός που καθιστά το χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο ασφαλές, ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει πρόκληση από πλευράς κερδοφορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Barclays, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η βρετανική τράπεζα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση στην παρούσα φάση.
Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, η Barclays είχε ανακοινώσει πτώση κατά -32% στα καθαρά κέρδη της το β΄ τρίμηνο 2016, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. στερλίνες, ενώ πτώση -9% σημειώθηκε και στα έσοδα, τα όποια ανήλθαν στα 11 δισ. στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης