Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Τα σχέδια της Monte dei Paschi για κεφαλαιακή ενίσχυση θα επισκιάσουν τα stress tests

tags :
BofA: Τα σχέδια της Monte dei Paschi για κεφαλαιακή ενίσχυση θα επισκιάσουν τα stress tests
Οι εξελίξεις με την ιταλική τράπεζα, η οποία αναμένεται σήμερα το απόγευμα να προβεί σε ανακοινώσεις, θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την κίνηση στις αγορές την προσεχή Δευτέρα
Τα σχέδια της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi για κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 5 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφύγει την κρατική στήριξη και το bail -in, ενδεχομένως να επισκιάσουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests, σύμφωνα με τους αναλυτές της Bank of America Merrill Lynchs. 
Όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Ιουλίου 2016 και τίτλο «European Banks - Ahead of stress tests (Ευρωπαϊκές Τράπεζες - Ενόψει των stress tests)», την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Monte dei Paschi αναζητά πέντε δισ. ευρώ, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν θα καταφέρει να αποφύγει την κρατική στήριξη.
Μάλιστα οι αναλυτές χαρακτηρίζουν αυτό το σενάριο ως αισιόδοξο (bullish).
Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν, οι εξελίξεις στην Monte dei Paschi, είναι πιθανό να επισκιάσουν τα αποτελέσματα των stress test, τα οποία αθα ανκοινωθούν από την EBA απόψε (29/07) στις 23:00 ώρα Ελλάδος.
Οι εξελίξεις με την ιταλική τράπεζα, η οποία αναμένεται σήμερα το απόγευμα να προβεί σε ανακοινώσεις, θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την κίνηση στις αγορές την προσεχή Δευτέρα, με την Barclays πάντως να εμφανίζεται επιφυλακτική για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου που προωθεί η Monte dei Paschi.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα των stress tests, η Barclays τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να πειστούν οι αγορές ομολόγων, ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να έχει αρνητικές επιπτώσεις.
Πάντως σύμφωνα με την BofA, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα ομόλογα πρόσθετου Tier 1 (AT1), τον βασικό τύπο των cocos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης