Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το «δεξί χέρι» του Κουβέλη στο ΣΥΡΙΖΑ - Απευθύνει προσκλητήριο επιστροφής

Το «δεξί χέρι» του Κουβέλη στο ΣΥΡΙΖΑ - Απευθύνει προσκλητήριο επιστροφής
Η κίνηση θα ανοίξει δρόμους για τη διεύρυνση στην κεντροαριστερά, αλλά και την επιστροφή παλιών «συντρόφων» στο ΣΥΡΙΖΑ
Το «δεξί χέρι» του Φώτη Κουβέλη, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας το ζωηρό φλέρτ του Φώτη Κουβέλη με το κυβερνόν κόμμα.
Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης αποτελεί άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Φώτη Κουβέλη, διετέλεσε διευθυντής της ΔΗΜΑΡ, ενώ ήταν και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του φορέα δηλαδή που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ.
Μάλιστα, πριν ανακοινώσει την απόφασή του, ο κ. Μαυροκεφαλίδης, είχε συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη στο γραφείο του δεύτερου στο κέντρο της Αθήνας.
Η κίνηση αυτή δείχνει ότι το πρόσωπο - κλειδί που γνωρίζει πρόσωπα και μηχανισμούς στο χώρο της κεντροαριστεράς, εντασσόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, θα ανοίξει δρόμους για τη διεύρυνση στην κεντροαριστερά, αλλά και την επιστροφή παλιών «συντρόφων» στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεικτικό είναι ότι στην επιστολή του, ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, μεταξύ άλλων σημειώνει πως, «είναι ώριμες οι συνθήκες για οργανικής ένταση στο ΣΥΡΙΖΑ ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, κινήσεων, ομάδων προσωπικοτήτων», και προσθέτει βέβαια ότι «φυσικά η ένταξη δε μπορεί να είναι συλλογική ως ομάδα, παρά μόνον ατομική.
Ας παραμερίσουμε μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος, και ας ενισχύσουμε οργανωτικά το ΣΥΡΙΖΑ.
Ας ανταποκριθούμε στο πολιτικό του προσκλητήριο, συμμετέχοντας στις επιτροπές στήριξης και στις Οργανώσεις Μελών του».
Στην ουσία, ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, με ιδιαίτερα «διπλωματικό» τρόπο, ξεκαθαρίζει πως η ένταξη ή η επιστροφή στελεχών από κινήματα, φορείς και οργανώσεις θα πρέπει να γίνει χωρίς «παζάρια» και «ανταλλάγματα».

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης