Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Telegraaf: Για ακόμα μία φορά η Ε.Ε. υποχώρησε στις θελήσεις των χωρών του Νότου

De Telegraaf: Για ακόμα μία φορά η Ε.Ε. υποχώρησε στις θελήσεις των χωρών του Νότου
Η Κομισιόν έχει χάσει κάθε αξιοπιστία, τονίζει η Telegraaf
Για ακόμα μία φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχωρεί στις θελήσεις των κρατών-μελών του Νότου.
Αυτή την εκτίμηση διατυπώνει η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», επισημαίνοντας πως η Κομισιόν έχει χάσει, πλέον, κάθε αξιοπιστία.
Πιο αναλυτικά, σε σημερινό (28/7) της δημοσίευμα, η ολλανδική εφημερίδα τονίζει πως τόσο η Ισπανία, όσο και η Πορτογαλία δεν τηρούν τους κανόνες, ωστόσο οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να τους δώσουν ακόμα περισσότερο χρόνο για να τακτοποιήσουν τα ζητήματά τους.
Καμία τιμωρία, λοιπόν, σημειώνει η Telegraaf.
Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, αιτιολόγησε την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι έχουν γίνει λάθη, όμως αυτό που έχει σημασία είναι το μέλλον.
«Δεν αποτελεί, όμως, βασικό παράγοντα για το μέλλον και η αξιοπιστία;», διερωτάται η ολλανδική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η Ευρωζώνη μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια νομισματική ένωση στην οποία τα αδύναμα μέλη δε διορθώνονται με τον χρόνο, αλλά διασώζονται κάθε φορά που τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά.
Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τραπεζών βγαίνουν αυτή την εβδομάδα [Παρασκευή 29 Ιουλίου], υπενθυμίζει η ολλανδική εφημερίδα, και θέτει το εξής ερώτημα:
«Θα προχωρήσουν τα κράτη-μέλη σε κάλυψη των κενών με κρατικά χρήματα, σε αντίθεση με τους νέους κανόνες;».
Για την Telegraaf, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ακόμα μια δοκιμασία για την επιμονή στη σταθερότητα των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης