Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Standard: Σοφή η απόφαση της Κομισιόν για ακύρωση των προστίμων σε Πορτογαλία, Ισπανία

Der Standard: Σοφή η απόφαση της Κομισιόν για ακύρωση των προστίμων σε Πορτογαλία, Ισπανία
Όπως σημειώνει η Standard, η Ένωση ιστορικά τα πηγαίνει καλύτερα, όταν τα μέλη της επιδιώκουν μαζί το κέρδος και την πρόοδο, αντί όταν ανταγωνίζονται μεταξύ τους
Την απόφαση της Κομισιόν να προχωρήσει σε ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν σε Πορτογαλία και Ισπανία για τους προϋπολογισμούς τους επικροτεί με σημερινό (28/7) δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
Ειδικότερα, εκτιμά πως η απόφαση της Κομισιόν ήταν σωστή και πολιτικά σοφή.
Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα, η απόφαση έρχεται ως… παρελκόμενο της ιστορικής διαμάχης μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Ευρωζώνη ήδη από το 1998, που ενίοτε βάζει τα άλλα κράτη-μέλη στη μέση.
Στο Βερολίνο βρίσκονται οι φύλακες-άγγελοι του καθαρού δόγματος του ευρώ, ενώ στο Παρίσι οι κρατιστές, που βάζουν την πολιτική πάνω από την ανάπτυξη και τη σταθερότητα.
Το ζητούμενο είναι, ωστόσο, πλέον, οι χώρες της Ευρωζώνης να δρουν μαζί ως σύνολο, να συντονίζουν τα μέτρα που λαμβάνουν και να δημιουργούν μια ευέλικτη οικονομική και νομισματική ένωση.
Άλλωστε, όπως σημειώνει η Standard, η Ένωση ιστορικά τα πηγαίνει καλύτερα, όταν τα μέλη της επιδιώκουν μαζί το κέρδος και την πρόοδο, αντί όταν ανταγωνίζονται μεταξύ τους.
Το δημοσίευμα καταλήγει με ένα μάλλον σκωπτικό σχόλιο, τονίζοντας πως «αυτό το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα η χώρα που κυρίως επωφελείται, η Γερμανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης